Pompeo și Lavrov au abordat controversatul subiect al primelor plătite de ruși pentru uciderea soldaților US Army

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: US Army
Sursă foto: US Army

Subiectul recompenselor plătite de ruși către talibani pentru uciderea soldaților americani a fost abordat de Mike Pompeo și de Serghei Lavrov.

Astfel, secretarul de stat american Mike Pompeo a discutat la telefon despre situaţia din Afganistan cu omologul său rus Serghei Lavrov, a anunţat Departamentul de Stat, după ce presa americană a dezvăluit luna trecută că Rusia a oferit prime pentru uciderea unor militari occidentali în Afganistan, relatează News.ro, care citează Reuters.

Departamentul de Stat nu a oferit mai multe informații cu privire la discuția purtată de cei doi oficiali pe subiectul recompenselor plătite de ruși talibanilor în Afganistan pentru a ucide soldați americani.

Cotidianul New York Times, urmat de Washington Post şi Wall Street Journal, a raportat că agenţi ruşi au distribuit discret bani unor combatanţi "apropiaţi talibanilor" pentru a ucide soldaţi americani sau ai NATO în Afganistan.

Rusia şi talibanii au dezminţit în bloc aceste informaţii.

CITEȘTE ȘI: Scandalul primelor plătite de Rusia pentru uciderea soldaților SUA | Generalul Milley spune că SUA for face 'săpături'

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel