Forța navală

Ministerul Apărării din Brazilia a autorizat o delegație care va face o vizită în Italia pentru a negocia cu Ministerul italian al Apărării preţul a 16 camioane Iveco Lince 4x4. 

Scris de: S.I. Catalin       16 aug, 23:16

Fregata Amiral Grigorovici a participat la un exercițiu de tragere în apele Mării Negre.

Scris de: Darius Muresan       16 aug, 13:51

Aproximativ 20.000 de spectatori s-au aflat miercuri pe esplanada din zona peninsulară a Constanţei, în preajma Comandamentului Flotei, la Cazino şi în Portul Tomis, pentru a viziona spectacolul naval, aerian şi terestru prezentat de Statul Major al Forţelor Navale (SMFN) în...

Scris de: Sebastian Florea       15 aug, 16:32

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a fost prezent la ceremoniile care au avut loc la Constanța cu ocazia Zilei Marinei.

Scris de: Tudor Curtifan       15 aug, 10:50

Astăzi la Constanța, în anul Centenarului Marii Uniri, de Ziua Marinei Române, are loc cel mai mare spectacol naval din România.

Scris de: Tudor Curtifan       15 aug, 10:06

Forțele și resursele flotei rusești din Marea Neagră sunt suficiente pentru a urmări mișcările distrugătorului american Carney, care a intrat în Marea Neagră, a declarat a miralul Vladimir Komoiedov, care a comandat Flota Mării Negre până în 2002 iar apoi a condus Comisia de...

Scris de: S.I. Catalin       13 aug, 21:43

O delegaţie a Gărzii Naţionale a statului Alabama, condusă de şeful instituţiei, generalul-maior Sheryl Gordon, efectuează, în perioada 13-16 august, o vizită oficială în România, potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Ministerul Apărării Naţionale (MApN). 

Scris de: Tudor Curtifan       13 aug, 15:44

Distrugătorul USS Carney, din clasa Arleigh Burke, echipat cu sistem de apărare antirachetă Aegis, a intrat duminică în Marea Neagră cu scopul de a desfăşura operaţiuni de securitate maritimă şi de a îmbunătăţi capacitatea de interoperabilitate cu aliaţii şi partenerii din regiune,...

Scris de: Tudor Curtifan       13 aug, 09:31

Nava-şcoală Palinuro a Marinei Militare din Italia va acosta, luni, în portul din Constanţa, ea putând fi vizitată de către pasionaţii de navigaţie cu pânze, a informat Ambasada Italiei la Bucureşti. 

Scris de: Mihai Ciobanu       13 aug, 07:19

Marina Statelor Unite acordă un contract către Huntington Ingalls Inc pentru o planificare în avans a alimentării cu combustibil și reviziei generală (RCOH) a portavionului cu propulsie nucleară USS John C. Stennis (CVN 74).

Scris de: S.I. Catalin       12 aug, 18:04

Flota regală britanică a trimis distrugătorul HMS Diamond să escorteze în noaptea de marţi spre miercuri două nave de război ruseşti care treceau prin Canalul Mânecii, informează un comunicat al Marinei Regale, dat publicităţii pe site-ul forces.net şi Severomorskie vesti.

Scris de: Elena Badea       08 aug, 20:45

Două bastimente din componenţa Flotilei Fluviale vor acosta miercuri după-amiază la Cernavodă pentru a participa la Ziua Porţilor Deschise în Portul Cernavodă.

Scris de: Sebastian Florea       08 aug, 12:18

Astăzi, începând cu ora 16,00, cetăţenii oraşului sunt aşteptaţi în Portul Cernavodă pentru a vizita navele din componenţa Flotilei Fluviale şi pentru a se familiariza cu specificul carierei de marinar militar, cu ocazia Zilei Porţilor Deschise.

Scris de: Florentina Constantin       08 aug, 11:55

Una dintre poveștile de succes care contribuie la economia României este Fincantieri.

Scris de: Tudor Curtifan       03 aug, 16:25

Peste 100 de nave, inclusiv unele de mici dimensiuni, au fost implicate într-un exerciţiul naval iranian.

Scris de: Mihai Ciobanu       03 aug, 07:06

Navele integrate misiunilor NATO în Marea Neagră vor fi deschise publicului.

Scris de: Bianca Ştefan       02 aug, 17:19

Ziua Marinei Române va fi marcată, în premieră, în şapte oraşe din ţară - Constanţa, Galaţi, Mangalia, Tulcea, Brăila, Bucureşti şi Cernavodă, a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, Statul Major al Forţelor Navale Române. 

Scris de: Tudor Curtifan       02 aug, 13:49

China vrea să efectueze exerciţii militare regulate şi lucrări de explorare energetică împreună cu rivalii săi asiatici în apele disputate din Marea Chinei de Sud, conform unui proiect de lege care urmăreşte prevenirea conflictelor în această zonă strategică, relatează...

Scris de: Tudor Curtifan       02 aug, 12:02

Seulul a anunţat joi trimiterea în Libia a unei nave de război după răpirea, la începutul lui iulie, a unui sud-coreean şi a trei filipinezi care lucrau la un proiect hidraulic în sudul deşertic al ţării, relatează AFP. 

Scris de: Tudor Curtifan       02 aug, 11:24

Majoritatea contractelor prevăzute pentru marina rusă în acest an, ca parte a programului cadru de achiziții publice în domeniul apărării, au fost deja semnate, iar fondurile corespunzătoare au fost alocate, a declarat vicepremierul rus Yuri Borisov în cadrul unei conferințe...

Scris de: Cristian Soare       01 aug, 20:23

Fincantieri începe la șantierul Muggiano lucrările pentru prima corvetă din contractul cu Qatarul.

Scris de: Tudor Curtifan       01 aug, 13:12

Invitat în platoul emisiunii " 100 de minute ", de la Antena 3, ministrul Apărării, Mihai Fifor, a vorbit desre problemele Românie cu Rusia, în contextul Marii Negre.

Scris de: Florentina Constantin       31 iul, 21:21

Rusia urmărește să-și exporte Corvetele Proiectului 22800 (Karakurt) înarmate cu rachete Kaliber în India, Vietnam, China și în alte țări din regiunea Asia-Pacific, a declarat vicepremierul Rusiei,Yuri Borisov.

Scris de: Cristian Soare       30 iul, 21:24

Rusia a sărbătorit Ziua Marinei, eveniment la care a fost prezent și Vladimir Putin care a trecut în revistă 40 de nave de război rusești.

Scris de: Tudor Curtifan       30 iul, 15:01

Un prototip experimental al ekranoplanului 'Orlan' va fi dezvoltat în cadrul actualului program de stat de aprovizionare a armatei ruse cu arme noi şi moderne prevăzut până în 2027, a anunţat luni vicepremierul Iuri Borisov, responsabil de industria apărării în cadrul...

Scris de: Tudor Curtifan       30 iul, 11:48

Israelul a interceptat o navă cu militanţi anti-blocadă, în largul Gaza.

Scris de: Cristina Alexandrescu       29 iul, 17:29

Forţele Navale Române vor fi gazda navelor militare ale Grupării navale NATO SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Counter-measures Group), care vor acosta, în perioada 28-31 iulie, în Portul Militar Constanţa, pentru a continua seria activităţilor în comun, a informat Statul...

Scris de: Crişan Andreescu       28 iul, 07:56

Exercițiile NATO din Marea Neagră de ieri au presupus un exercițiu  cu două nave din care una românească care efectuează un exercițiu rapid de interceptare a navelor de atac (FIAC), în timp ce efectuează un PASSEX (exercițiu cu nave în trecere) cu o nava ucraineană.

Scris de: Bogdan Cotiga       27 iul, 19:38

Scafandrii militari intervin în căutarea unei persoane dispărute în Lacul Beliș-Fântânele, din județul Cluj.

Scris de: Bianca Ştefan       27 iul, 09:41

Forţele Navale Române vor fi gazda navelor militare ale Grupării navale NATO SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Counter-measures Group)

Scris de: Sebastian Florea       26 iul, 13:09

Click pentru a naviga in paginile din categoria FORțA NAVALăurmatoarea

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2018 - Toate drepturile rezervate.
defense.n-nxt.25