Cyber

Grupări infracţionale din străinătate ţintesc destul de des bănci din România, cel mai adesea fiind vizate sistemele informatice care gestionează reţelele de ATM-uri, dar şi instituţii din zona administraţiei sau cea guvernamentală, anunţă SRI.

Scris de: Mihai Ciobanu       18 aug, 12:15

Serviciul Român de Informații anunţă că asupra unor instituții financiare din România au avut loc atacuri cibernetice de amploare în perioada iunie – august a acestui an.

Scris de: Mihai Ciobanu       18 aug, 11:14

Viorel Manole, directorul PATROMIL, a vorbit în exclusivitate despre importanța sistemului de comandă-control în momente de conflict.

Scris de: Tudor Curtifan       17 aug, 11:00

În mai, Departamentul de Justiție al Statelor Unite le-a cerut americanilor să-și repornească routerele, iar Agenția de Securitate Națională (NSA) a afirmat că problema de securitate ţine atât de producători de dispozitive  care asigură conexiunea la internet , cât...

Scris de: S.I. Catalin       15 aug, 23:55

Agenția americană pentru proiecte de cercetare avansată în domeniul apărării- Defense Advanced Research Projects Agency  (DARPA) a selectat BAE Systems (considerată cea mai mare companie europeană din industria apărării) pentru a dezvolta instrumente de vânătoare informatică,...

Scris de: S.I. Catalin       14 aug, 17:44

Estonia a luat măsuri clare pentru protecția țării în fața atacurilor cibernetice.

Scris de: Vlad Manolache       01 aug, 22:06

Laboratorul elvețian Spiez, specializat în prevenirea amenințărilor chimice, biologice și nucleare a fost, probabil, atacat de un grup de hackeri asociat cu guvernul Rusiei, scrie publicatie elvețiană Blick, potrivit deschide.md.

Scris de: Cristian Soare       30 iul, 18:36

Hackeri ruşi au obţinut acces la reţele americane de electricitate anul trecut, ceea ce este posibil să le fi permis să provoace pene de curent, potrivit unor oficiali ai guvernului federal, care au afirmat că această campanie probabil continuă, relatează luni ziarul The Wall Street Journal...

24 iul, 07:58

Muntenegru urmează să se alăture centrului NATO de apărare cibernetică după ce în ultimii ani a suferit o serie de atacuri cibernetice, despre care se crede că au provenit din Rusia.

Scris de: Cristian Soare       23 iul, 14:29

Departamentul Justiţiei de la Washington a anunţat joi o nouă politică referitoare la atacurile informatice ale altor ţări împotriva Statelor Unite. Pe viitor, publicul american va fi informat despre operaţiuni cum a fost cea din 2016 a Rusiei împotriva Partidului Democrat, în...

Scris de: Tudor Curtifan       20 iul, 10:00

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a informat că protocoale încheiate cu SRI în 2007 de către Ministerul Integrării Europene şi în 2012 de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului au avut ca obiect problematica prevenirii şi combaterii...

Scris de: Bianca Ştefan       19 iul, 21:19

Vladimir Putin a afirmat luni că Rusia a fost ţinta a ''25 de milioane de atacuri cibernetice'' în timpul Cupei Mondiale de Fotbal 2018.

Scris de: Elena Badea       16 iul, 10:25

Parteneriatul a cerut companiilor să-și asume mai multă responsabilitate pentru lupta împotriva criminalităţii şi infracţiunilor cibernetice.

Scris de: Cristian Soare       10 iul, 22:58

Oficialii spun că Centrul Cyber, situat în campusul Universității Augusta din Georgia, va fi, de asemenea, un hub pentru cercetare și pentru start-up-uri, și o resursă pentru întreprinderi.  

Scris de: Cristian Soare       09 iul, 15:38

În prezent, una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă în fiecare zi ofițerii agenţiilor de intelligence din întreaga lume este cantitate imensă de informaţii prezentă pe internet şi pe reţele de socializare. Modul de monitorizare şi colectare în OSINT...

Scris de: Cristian Soare       06 iul, 08:15

Google este renumit pentru o mulțime de lucruri, dar confidențialitatea și securitatea nu sunt cele mai forte puncte ale sale. Alături de Facebook, Google este deseori criticat pentru modul în care foloseşte date cu caracter personal ale utilizatorilor.

Scris de: Cristian Soare       05 iul, 09:30

Google permite angajaţilor a sute de dezvoltatori software să citească mesajele private ale utilizatorilor Gmail, a relatat luni publicaţia The Wall Street Journal, citată de Business Insider.

Scris de: Darius Muresan       03 iul, 14:48

Politica Kremlinului care vizează o mai mare izolare a societății rusești de lumea exterioară a necesitat măsuri suplimentare din partea autorităților ruse.

Scris de: Cristian Soare       02 iul, 21:56

Cel mai bun spion cibernetic din Australia declară că lumea trebuie să se gândească mai mult la riscurile create de dependența prea mare de inteligență artificială, astfel încât oamenii să nu "dormă"  bazându-se pe dependența faţă de mașinile pe care nu le...

02 iul, 12:09

Hackeri din Rusia infectează companii ucrainene cu un virus de tip malware pentru a crea terenul propice unui atac masiv, coordonat, a declarat marţi pentru Reuters şeful poliţiei cibernetice din Ucraina, Serhei Demediuk. 

Scris de: Tudor Curtifan       27 iun, 16:12

Kaspersky Lab a făcut un studiu care a dus la concluzia că multe organizații industriale nu iau măsuri concrete pentru a-și îmbunătăți securitatea tehnologiilor.

Scris de: Elena Badea       22 iun, 21:37

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a cerut miercuri guvernelor la nivel mondial să-şi unească forţele pentru a se apăra împotriva ameninţărilor cibernetice care, în opinia sa, ar putea chiar duce la doborârea de aeronave militare şi civile, relatează Reuters. 

Scris de: Tudor Curtifan       20 iun, 15:09

În perioada 7-8 iulie 2018, pentru al patrulea an consecutiv, Serviciul Român de Informații, împreună cu CERT-RO și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice, alături de partenerii Orange România, CISCO, certSIGN, Enevo Group, Banca Transilvania, BCR,...

Scris de: Elena Badea       16 iun, 14:03

Piraţi cibernetici în serviciul guvernului chinez a furat o mulţime de date secrete de la un subcontractant al Marinei americane, inclusiv planurile unei rachete antinavă lansate de pe un submarin, a informat vineri Washington Post, relatează AFP. 

Scris de: Ema Apostu       09 iun, 08:39

România pregătește prima lege privind securitatea și apărarea cibernetică.

Scris de: Tudor Curtifan       05 iun, 09:39

Va intra în vigoare Regulamentul general privind protecţia datelor (RGPD).

Scris de: Elena Badea       22 mai, 20:12

A crescut numărul utilizatorilor de Internet atacaţi prin intermediul Microsoft Office.

Scris de: Elena Badea       18 mai, 20:42

Directorii IBM nu au oferit un răspuns clar dacă securitatea cibernetică poate apărea ca o necesitate foarte importantă din perspectiva ocupării forței de muncă, dar au explicat că sunt necesare seturi diferite de abilități și abordări pentru a obține astfel de locuri de muncă.

Scris de: Cristina Alexandrescu       14 mai, 14:36

 O renumită companie de cyber-security a dezvăluit o serie de atacuri cibernetice ale unor grupuri chieze asupra mai multor instituții din Regatul Unit.

Scris de: Vlad Manolache       14 mai, 09:13

Centrul Național de Securitate Cibernetică din Marea Britanie este în alertă, după ce au fost înregistrate o serie de atacuri asupra unor ținte civile. Principala amenințare pare a fi Rusia se arată în mesajul de avertizare transmis de Centru, potrivit BBC. 

Scris de: Victor Ionescu       13 mai, 15:40

Click pentru a naviga in paginile din categoria CYBERurmatoarea

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2018 - Toate drepturile rezervate.
defense.n-nxt.22