Cyber

Entităţi guvernamentale şi militare, companii telecom şi instituţii de educaţie sunt ţinta unui nou malware detectat de specialiştii Kaspersky Lab în ţări din Orientul Mijlociu, dar care se propagă şi în Europa.

Scris de: S.I. Catalin       19 oct, 13:45

România este un hub în ceea ceea ce priveşte contracararea ameninţărilor cibernetice, a declarat, joi, Adrian Liviu Ivan, rectorul Academiei Naţionale de Informaţii "Mihai Viteazul", în deschiderea conferinţei internaţionale "Intelligence in the Knowledge Society", organizată...

Scris de: Sebastian Florea       18 oct, 11:07

Ameninţările cibernetice trebuie tratate cu maximă responsabilitate, într-o economie globalizată în care asistăm la o creştere a serviciilor digitale, a declarat, marţi, Viorel Ştefan, viceprim-ministrul României, în cadrul conferinţei anuale 'Noile Provocări Globale...

Scris de: Sebastian Florea       16 oct, 12:14

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică - CERT-RO organizează, în zilele de 16 şi 17 octombrie, cea de-a VIII-a ediţie a conferinţei anuale "Noile Provocări Globale în Securitate Cibernetică'.

Scris de: S.I. Catalin       16 oct, 08:56

Uniunea Europeană încearcă să-şi întărească rezistenţa la atacurile cibernetice, iar un grup de state membre, în frunte cu Olanda, a exercitat presiuni luni în vederea adoptării unor sancţiuni împotriva autorilor unor astfel de atacuri, în cadrul unei...

Scris de: Tudor Curtifan       15 oct, 22:06

Conferința anuală "Noile provocări globale în domeniul Securității Cibernetice", ediția a VIII-a, 16-17 octombrie 2018

Scris de: S.I. Catalin       09 oct, 21:31

Letonia acuză Rusia de atacuri cibernetice asupra structurilor sale de externe şi de apărare.

Scris de: Sebastian Florea       08 oct, 20:08

Cel mai important exercițiu de securitate cibernetică din România, CyDEx18, se va desfășura în perioada 8-10 octombrie 2018, la Palatul Snagov, București.

Scris de: S.I. Catalin       08 oct, 16:15

Principala reţea socială din Letonia a fost sâmbătă obiectul unui atac cibernetic care a constat în difuzarea unui mesaj în limba rusă, aparent pro-Kremlin, în momentul în care letonii îşi aleg deputaţii şi un partid pro-rus s-a clasat pe primul loc la...

Scris de: Darius Muresan       06 oct, 21:40

Guvernul german a acuzat Rusia că se află în spatele atacurilor cibernetice masive de anul trecut, alăturându-se astfel guvernelor din SUA, Marea Britanie şi Olanda.

Scris de: S.I. Catalin       05 oct, 15:24

Justiţia americană a anunţat joi inculparea a şapte agenţi ai serviciilor militare ruse (GRU), ca urmare a unei campanii mondiale de atacuri cibernetice atribuite Kremlinului şi denunţate de către Olanda, Marea Britanie, Canada şi Australia. 

Scris de: Mihai Ciobanu       04 oct, 18:57

Statele Unite au decis să pună la dispoziţia NATO capacităţile lor în materie de apărare cibernetică pentru a contracara mai bine atacurile informatice provenind din Rusia, a anunţat la Bruxelles secretarul american al apărării James Mattis, informează France Presse. 

Scris de: Mihai Ciobanu       04 oct, 17:38

Rusia trebuie 'să pună capăt comportamentului său iresponsabil', a somat joi Moscova secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, după acuzaţiile despre atacuri cibernetice majore care au vizat Australia, Marea Britanie şi Olanda.

Scris de: S.I. Catalin       04 oct, 17:00

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îşi exprimă solidaritatea cu Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord în raport cu declaraţia Ministerului britanic de Externe cu privire la acţiunile cibernetice ostile, informează un comunicat al MAE.

Scris de: S.I. Catalin       04 oct, 10:38

SUA ar urma să anunţe în zilele următoare că îşi vor folosi capacităţile cibernetice ofensive şi defensive în numele NATO dacă li se va solicita acest lucru, a declarat un oficial de rang înalt al Pentagonului, în contextul preocupărilor privind folosirea cu tot...

03 oct, 11:54

Atacul cibernetic asupra Estoniei, din aprilie 2007, a fost momentul în care NATO a conştientizat că atacurile din spaţiul cibernetic nu mai pot fi tratate exclusiv din perspectivă tehnică, ci este nevoie de o abordare în termeni de politică şi strategie, a declarat vineri Sorin...

Scris de: S.I. Catalin       28 sep, 17:32

Ministerul belgian al Apărării a anunţat vineri că va da în judecată compania Google pentru că nu a dat curs solicitărilor sale de a blura imaginile care prezintă instalaţii militare considerate sensibile, relatează Reuters.

Scris de: S.I. Catalin       28 sep, 16:54

Casa Albă a avertizat joi hackerii străini că va acţiona ofensiv împotriva lor, în cadrul unei noi strategii de securitate informatică.

Scris de: S.I. Catalin       21 sep, 09:19

Susţinătorii statului islamic, majoritatea vorbitori de limbă persană, au fost spionați de guvernul iranian după ce au descărcat o aplicație smartphone falsă cu imagini de fundal, potrivit unei firme de securitate online din Israel.

Scris de: S.I. Catalin       20 sep, 13:46

Europol a anunțat că atacurile cibernetice comise de state-națiuni sunt în creștere.

Scris de: Alexandru Nicolae       18 sep, 13:57

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică - CERT-RO atrage atenţia, pe pagina sa de Facebook, asupra unei tentive de #scam prin intermediul apelurilor pierdute, semnalând că apelurile primite pe telefon din exteriorul României pot fi tentative de #vishing.

Scris de: S.I. Catalin       18 sep, 10:42

Anton Rog, director general în cadrul Centrului Naţional CYBERINT al SRI, a declarat joi, la Congresul CyberSecurity Romania de la Sibiu, că printr-un program naţional de educaţie şi formare a specialiştilor în cybersecurity, care este deja avut în vedere de către instituţie,...

Scris de: S.I. Catalin       14 sep, 21:15

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunțat, în discursul său din 12 septembrie 2018 privind starea Uniunii, că forul european propune un set de măsuri speciale care să garanteze că alegerile de anul viitor pentru Parlamentul European vor fi organizate ...

Scris de: Tudor Curtifan       14 sep, 08:51

Ambasadorul Elveţiei la Bucureşti, Urs Herren, a declarat joi, la Congresul CyberSecurity Romania desfăşurat la Sibiu, că ameninţările din acest domeniu iau amploare într-un ritm chiar mai alert decât dezvoltarea şi răspândirea noilor tehnologii IT şi de acces la Internet,...

Scris de: Raluca Andrei       13 sep, 17:34

Departamentul Justiţiei din SUA intenţionează să acuze un hacker nord-coreean de atacul informatic global WannaCry, din 2017, a declarat joi agenţiei Reuters un oficial american.

Scris de: Tudor Curtifan       06 sep, 21:25

2 din 3 cetățeni consideră că giganții din tehnologie au mai multă putere decât Uniunea Europeană

Scris de: Bianca Ştefan       06 sep, 12:38

Jihadiștii de la Stat Islamic se caută permanent modalități de popagandă în ciuda acțiunilor din ultimii ani care i-au destabiliat pentru perioade relativ scurte. 

Scris de: Alexandru Nicolae       05 sep, 15:52

Cyber Security a devenit program de master în România.

Scris de: Vlad Manolache       31 aug, 21:11

Germania a anunţat miercuri o nouă agenţie pentru finanţarea cercetărilor privind securitatea cibernetică şi pentru a pune capăt dependenţei sale de tehnologiile digitale din Statele Unite, China şi alte ţări.

Scris de: S.I. Catalin       29 aug, 17:26

Preşedintele american Donald Trump a acuzat miercuri China că i-a spart email-urile fostei sale rivale democrate în cursa prezidenţială, Hillary Clinton. Trump nu a oferit dovezi în sprijinul afirmaţiilor sale, relatează dpa.

Scris de: Tudor Curtifan       29 aug, 11:00

Click pentru a naviga in paginile din categoria CYBERurmatoarea

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2018 - Toate drepturile rezervate.
defense.n-nxt.24