News

Pentru capturarea autorului atacului cu armă comis marţi seară la Strasbourg şi soldat cu trei morţi şi 13 răniţi, dintre care opt sunt în stare gravă, se desfășoară o amplă operaţiune în estul Franţei.

Scris de: Sebastian Florea       12 dec, 09:44

Doar unul din cinci ucraineni consideră că teama de invadare a Ucrainei de către Rusia nu este realistă.

11 dec, 23:31

Un atac a avut azi loc la Strasbourg în Franța. În prezent orașul unde funcționează Parlamentul European este blocat.

Scris de: Tudor Curtifan       11 dec, 23:15

Armata SUA a anunţat că a testat cu succes sistemul de apărare antiaeriană Aegis.

Scris de: Tudor Curtifan       11 dec, 19:32

Matthew Boyse, noul asistent adjunct pentru afaceri europene al secretarului de stat american, spune că Rusia nu şi-a abandonat interesele şi continuă să îşi menţină o influenţă semnificativă în Europa Centrală şi de Est, unde se află şi România.

Scris de: Tudor Curtifan       11 dec, 17:22

Deputaţii britanici vor supune la vot acordul de Brexit încheiat de guvernul Theresei May cu Uniunea Europeană înainte de 21 ianuarie 2019, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al premierului britanic, a doua zi după amânarea acestui vot, relatează AFP şi Reuters.

Scris de: S.I. Catalin       11 dec, 14:54

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat că într-un termen de cinci, zece sau 25 de ani, China va reprezenta pentru SUA cea mai mare ameninţare, informează Interfax şi Armenpress.

Scris de: S.I. Catalin       11 dec, 10:57

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a semnat, ieri, proiectul de lege nr. 0206 ,,Cu privire la încetarea Tratatului de prietenie, cooperare și parteneriat între Ucraina și Federația Rusă". Acordul, intrat în vigoare în 1998, expiră la sfârşitul lunii...

Scris de: S.I. Catalin       11 dec, 09:30

Avioane şi militari ruşi au sosit în Venezuela pentru manevre militare comune.

Scris de: Sebastian Florea       11 dec, 08:55

CSAT se reuneşte în şedinţă având pe ordinea de zi planul de înzestrare a Armatei pentru perioada 2019 - 2028.

Scris de: Sebastian Florea       11 dec, 08:15

Pactul global cu privire la migraţii a fost aprobat oficial luni, la Marrakech (Maroc), după proclamarea verbală şi tradiţionala lovitură de ciocan, în faţa reprezentanţilor celor aproximativ 150 de ţări reuniţi în conferinţă interguvernamentală, transmit AFP şi Reuters.

10 dec, 14:57

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis suspendarea temporară a preşedintelui republicii, Igor Dodon, pentru refuzul lui de a promulga cinci legi aprobate de Parlament.

Scris de: Tudor Curtifan       10 dec, 12:24

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, încurajează și susține  planurile Pentagonul de a solicita Congresului American suma de 750 miliarde de dolari, mai mault decât au solicitat anterior oficialii miliari americani, pentru cheltuielile de apărare pentru anul...

Scris de: S.I. Catalin       10 dec, 12:07

Sute de opozanţi pro-ruşi din Muntenegru au purtat duminică veste galbene, devenit simbolul tulburărilor sociale în Franţa, în timpul unei manifestaţii împotriva unor procese lansate împotriva a doi dintre liderii lor, relatează AFP.

Scris de: S.I. Catalin       10 dec, 08:02

Au apărut imagini din satelit cu desfășurare de forțe militare de către Rusia la granița Ucrainei.

Scris de: Tudor Curtifan       09 dec, 16:03

Peste 100 de state vor adopta mâine un Pactul global cu privire la migrație, însă multe ţări au adoptat în ultimii ani măsuri draconice şi controversate pentru a opri imigraţia. 

Scris de: Tudor Curtifan       09 dec, 13:42

Președintele Parlamentului din Republica Moldova, Andrian Candu, a precizat că prin acțiunile Rusiei în regiune, după destabilizarea Ucrainei, ar putea urma Republica Moldova. El a vorbit și despre ingerințele Rusiei în viitoarele alegeri parlamentare de peste Prut.

Scris de: Tudor Curtifan       09 dec, 10:51

Donald Trump a confirmat plecarea secretarul general al Casei Albe, John Kelly.

Scris de: Tudor Curtifan       09 dec, 08:34

Un judecător argentinian a ordonat o anchetă asupra a 18 militari argentinieni suspectaţi că au torturat recruţi din subordinea lor în timpul Războiului Malvinelor împotriva Marii Britanii, în 1982.

Scris de: Tudor Curtifan       08 dec, 23:09

Angela Merkel i-a predat ștafeta succesoarei sale Annegret Kramp-Karrenbauer. Cei 1.001 delegaţi, prezenţi la congresul CDU, au ovaţionat-o pe Angela Merkel în picioare. Nu puțini au avut lacrimi în ochi. 

Scris de: Tudor Curtifan       08 dec, 19:30

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a avertizat sâmbătă în legătură cu un 'potop' de droguri, refugiaţi şi atacuri asupra Occidentului dacă sancţiunile americane vor slăbi capacitatea ţării sale de a ţine sub control aceste fenomene.

Scris de: Tudor Curtifan       08 dec, 17:19

Deși guvernul a amânat cu șase luni majorarea accizelor la carburanți, protestul ”vestelor galbene” a continuat și azi la Paris. După câteva ore în care manifestanții au protestat pașnic, în jurul orei 13 au izbucnit violențele. Sunt scene de război pe...

Scris de: Tudor Curtifan       08 dec, 14:47

Desfăşurarea unor nave suplimentare americane, combinată pe de altă parte cu o forţă navală puternică a Rusiei, ar duce în mod inevitabil la escaladarea conflictului, a declarat vineri premierul bulgar Boiko Borisov, solicitat de jurnalişti să comenteze informaţiile din presă conform...

Scris de: Bogdan Cotiga       08 dec, 11:56

Armata japoneză intenţionează să îşi majoreze cheltuielile în următorii cinci ani ca răspuns la provocările de securitate şi pentru a reduce surplusul comercial al ţării cu Statele Unite prin cumpărarea de echipamente militare americane, a relatat sâmbătă cotidianul economic...

Scris de: Cristina Alexandrescu       08 dec, 09:53

Premierul elen Alexis Tsipras, care efectuează o vizită la Moscova, a afirmat că Grecia discută cu Uniunea Europeană în privinţa extinderii gazoductului TurkStream de pe teritoriul grec către alte state UE, informează publicaţiile Hurriyet şi Kathimerini.

Scris de: S.I. Catalin       07 dec, 21:49

Toți cetățenii Federației Ruse care au avut tangențe cu atacul flotei ruse asupra celei ucrainene în Marea Neagră, nu vor avea dreptul să intre pe teritoriul Lituaniei.

07 dec, 18:19

Preşedintele chinez îndeamnă Phenianul şi Washingtonul 'să meargă unul spre celălalt' pentru denuclearizare.

Scris de: Sebastian Florea       07 dec, 14:54

Kremlinul respinge apelul SUA de a renunţa la noua sa rachetă cu capacitate nucleară şi susţine că respectă Tratatul INF.

Scris de: Sebastian Florea       07 dec, 14:16

A utorităţile turce au arestat vineri mai multe zeci de militari suspectaţi că ar avea legătură cu predicatorul Fethullah Gulen, acuzat de Ankara că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat din 2016

Scris de: Tudor Curtifan       07 dec, 13:55

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm s-a declarat vineri, la Iaşi, "foarte îngrijorat" de tensiunile dintre Ucraina şi Rusia, după capturarea a trei nave ucrainene de către forţele speciale ruse. 

Scris de: Tudor Curtifan       07 dec, 12:05

Click pentru a naviga in paginile din categoria NEWSurmatoarea

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2018 - Toate drepturile rezervate.
defense.n-nxt.24