NATO a exersat transferul trupelor și echipamentelor spre România, în Exercițiul Eagle Overland 24

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă

NATO a organizat, zilele trecute, un exerciţiu de dislocare rapidă a trupelor.

NATO a exersat procedurile de trecere a trupelor și echipamentelor înspre România.

”Corpul de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfăşurat, în perioada 15-24 aprilie, exerciţiul Eagle Overland 24 (EAOV24), cu scopul de a testa procedurile de trecere a frontierelor cu mijloace militare auto în Slovenia, Ungaria şi România, precum şi de a verifica sistemele de comunicaţii şi informatică”.

S-ar părea că Alianța a testat traseul Italia-Slovenia-Ungaria-România, una din rutele terestre pe care Forța de Reacție Rapidă a NATO (VJTF) ar putea ajunge cel mai rapid, în caz de necesitate.

”Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est şi NATO Force Integration Unit (NFIU) au sprijinit desfăşurarea exerciţiului pe teritoriul României”, se mai arată în comunicatul MApN, preluat de Agerpres.

Exercițiul  Eagle Overland 24 a reprezentat un important pas înainte în ceea ce priveşte interoperabilitatea, atât în faza de planificare, cât şi în cea de execuţie.

Acest exerciţiu a fost un nou exemplu al colaborării dintre aliaţi în contextul activităţilor simultane desfăşurate de NATO în regiune.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel