Rusia încearcă să perturbe construirea noilor linii defensive ale armatei ucrainene. Militarii ruși au început să lovească tehnica folosită pentru construcția fortificațiilor

Ionel Copcea |
Data publicării:
Armata Ucrainei. Photo source: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Armata Ucrainei. Photo source: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Construcția structurilor defensive în diferite regiuni ale Ucrainei progresează cu mari întârzieri. Acest lucru se datorează atacurilor rusești asupra echipamentelor și unităților de geniu care construiesc noile linii defensive. Mai multe filmări video cu consecințele atacurilor rusești au fost publicate pe Internet.

Potrivit materialelor video, echipamentele de construcții ard lângă tranșeele ucrainene, avariate în urma atacurilor rusești. Constructorii ucraineni încearcă să stingă focul singuri, cu ajutorul mijloacelor aflate la dispoziție.

Armata ucraineană încearcă acum în grabă să ridice structuri defensive în mai multe regiuni ale țării. Este vorba, în primul rând, de Regiunile Harkov, Kiev și Cernigov. Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei consideră aceste zone ca fiind potențial periculoase din punctul de vedere al unei posibile ofensive a armatei ruse în campania de vară a acestui an.

Comentând progresele înregistrate în construcția liniilor defensive, experții militari au remarcat că acestea repetă aproape complet celebra linie Surovikin, care a oprit contraofensiva forțelor de atac ale armatei ucrainene în vara trecută. Singura diferență este reprezentată de faptul că fortificațiile rusești au fost construite cu meticulozitate și nu în grabă, așa cum se întâmplă acum în Ucraina.

După cum este cunoscut, în timpul contraofensivei din vara anului 2023, Forțele Armate ucrainene nu au reușit nici măcar să ajungă la liniile defensive principale ale armatei ruse din Regiunea Zaporojie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel