Industrie de apărare

Într-o scrisoare trimisă omologului său german, ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, a criticat embargoul Berlinului asupra vânzărilor de arme către Arabia Saudită pentru efectele negative pe care le are acesta asupra exporturilor britanice.

Scris de: S.I. Catalin       20 feb, 11:20

Rusia încearcă din nou să impresioneze. Ministerul Apărării de la Moscova a făcut public un filmuleţ în care este testată o rachetă de croazieră cu încărcătură nucleară, numită Burevestnik.

Scris de: S.I. Catalin       19 feb, 10:47

Rusia va livra Chinei noi rachete pentru sistemul antiaerian S-400, în locul transportului care a fost distrus în urma unei furtuni în drum spre Beijing în Canalul Mânecii, a declarat şeful conglomeratului industrial şi militar rus Rostec, Serghei Cemezov, în...

Scris de: Tudor Curtifan       18 feb, 20:17

Ministrul britanic al Apărării, Gavin Williamson, a acuzat Rusia că „încearcă să împingă Occidentul să intre într-o nouă cursă a înarmării” şi a cerut Moscovei să îşi reseteze relaţiile cu statele occidentale prin intermediul dialogului, informează...

Scris de: S.I. Catalin       17 feb, 11:19

Ungaria doreşte să-şi consolideze protecţia facilităţilor strategice şi intenţionează să cumpere în acest scop un sistem de rachete antiaeriene, a declarat marţi ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, citat de MTI.

Scris de: S.I. Catalin       12 feb, 23:43

Polonia a anunțat cumpărarea a 20 de sisteme de rachete de artilerie HIMARS, produse de Lockheed Martin.

Scris de: Tudor Curtifan       11 feb, 09:05

Armata germană îşi consolidează semnificativ capacitatea de apărare cu anti-drone prin achiziţia a cinci sisteme staţionare şi a 30 de dispozitive portabile care pot detecta şi asigura apărarea împotriva acestor aparate de zbor, relatează DPA.

09 feb, 14:37

Guvernul de la Moscova va aloca 74,9 miliarde de ruble (aproximativ 1.15 miliarde de dolari) unui program de stat de dezvoltare a industriei militare, care a fost prelungit până în anul 2027, anunţă agenţiile de presă EFE şi Interfax.

Scris de: S.I. Catalin       08 feb, 15:20

Ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, și omologul său francez, Florence Parly, au semnat la 7 februarie un acord comun pentru producerea unui nou avion de vânătoare, potrivit Janes.com și Intelligent-Aerospace.

Scris de: S.I. Catalin       08 feb, 13:37

Gărzile revoluţionare din Iran au prezentat inaugurarea unei noi rachete balistice de suprafaţă cu o rază de acţiune de 1.000 km, a anunţat joi agenţia semi-oficială de ştiri Fars, ignorând cererile occidentului ca Teheranul să-şi oprească programul sau nuclear, relatează Reuters și...

Scris de: S.I. Catalin       08 feb, 12:11

Guvernul rus face lobby şi încearcă să blocheze vânzarea unor sisteme de apărare anti-rachetă și antiaeriană sud-coreene, K30 Biho, în valoare de aproximativ 2, 66 miliarde de dolari, către India, potrivit unor surse oficiale de la Seoul, citate de Korea Joongang Daily .

08 feb, 11:14

Armata Statelor Unite intenţionează să achiziţioneze un număr limitat de sisteme antirachetă israeliene Iron Dome (Cupola de Fier), în timp ce evaluează opţiunile pentru acoperirea necesităţilor pe termen lung.

Scris de: Tudor Curtifan       06 feb, 19:35

Rusia a aprobat şi semnat un credit de 38 milioane de euro ce va fi acordat Cubei pentru 'dezvoltarea durabilă' a sectorului său de apărare, a anunţat miercuri vicepremierul rus Iuri Borisov.

Scris de: Tudor Curtifan       06 feb, 17:29

Germania va înveşti 110 milioane de euro în infrastructura militară din Lituania până în 2021, a declarat luni ministrul german al Apărării, Ursula von der Leye, subliniind angajamentul continuu al Berlinului pentru apărarea aliaților săi din regiunea baltică, relateaz...

Scris de: S.I. Catalin       05 feb, 18:16

Coreea de Nord ia măsuri pentru a-şi proteja arsenalul nuclear şi balistic de un eventual atac se arată într-un raport prezentat Consiliului de Securitate ONU. Potrivit Reuters, Fenianul a luat măsuri şi pentru a ascunde şi dispersa facilităţile sale de depozitare, asamblare şi testare a...

Scris de: S.I. Catalin       05 feb, 17:22

Ministrul francez al apărării, Florence Parly, într-o vizită la București, a declarat că proiectul criticat de SUA, de crearea unei armate europene  ”va lua ceva timp”.

Scris de: Tudor Curtifan       01 feb, 10:08

Statele Unite ale Americii au anunțat că livrarea noilor focoase nucleare W76-2 va demara în luna septembrie.

Scris de: Tudor Curtifan       31 ian, 09:50

Rusia își menține nivelul vânzărilor de armament din ultimii trei ani.

Scris de: Tudor Curtifan       28 ian, 14:53

Rusia a început să dezvolte un sistem de apărare anti-asteroizi, potrivit agenţiei spaţiale Roscosmos.

Scris de: Tudor Curtifan       28 ian, 11:57

Temerile că Arabia Saudită ar putea urmări construirea de arme nucleare s-au amplificat după publicarea unor informaţii potrivit cărora Regatul a lansat un program intern de rachete balistice.  Experții de la Institutul Middlebury din Washington DC au declarat miercuri că, după ce au...

Scris de: S.I. Catalin       26 ian, 10:19

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron au semnat marţi la Aachen (Germania) un nou tratat bilateral de prietenie.

Scris de: Tudor Curtifan       23 ian, 18:31

Rusia va înlocui legendarele sale pistoale sovietice de tip Makarov în cadrul armatei şi poliţiei cu un nou tip de armă capabilă să funcţioneze până la temperaturi de minus 70 de grade Celsius şi să străpungă o vestă antiglonţ la 100 metri distanţă.

Scris de: Tudor Curtifan       18 ian, 12:59

O armă de asalt Beretta de ultimă generaţie ar putea fi produsă la Plopeni, negocierile cu italienii fiind finalizate în proporţie de 60%.

Scris de: Tudor Curtifan       18 ian, 10:51

Marina americană și Forțele Aeriene ale SUA (USAF) au acordat un contract de 172 milioane de dolari companiei Lockheed Martin pentru a produce şi furniza cel de-al doilea lot de sisteme de rachete cu rază lungă de acțiune anti-navă (LRASM), informează Navy Recognition şi Naval-Technology.

Scris de: S.I. Catalin       16 ian, 22:49

Flota Ucrainei ar putea beneficia de rachete americane Harpoon.

Scris de: Tudor Curtifan       15 ian, 12:42

Dezvoltarea industriei militare a Serbiei aduce bani și are potențialul de a remodela poziția strategică a țării în Balcani - dar creează, de asemenea, pericolul unei curse regionale a înarmărilor se arata într-o analiză a think tank-ului The European Security Journal.

Scris de: S.I. Catalin       14 ian, 17:21

Rusia declară că India va primi "fără întârziere" sistemele avansate de rachete  sol-aer S-400, în baza unui contract semnat între Moscova și New Delhi cu patru luni în urmă, precizează postul iranian de televiziune PressTv şi cotidianul indian...

Scris de: S.I. Catalin       11 ian, 16:20

La sfârșitul anului 2018, MBDA a demonstrat eficiența rachetei Mistral împotriva bărcilor rapide, precum cele din clasa FIAC (Fast Inshore Attack Craft). 

Scris de: Tudor Curtifan       10 ian, 17:40

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat miercuri seară că nu are "nicio problemă" şi stă "extrem de liniştit" în ceea ce priveşte modul în care se fac achiziţiile militare, adăugând că nu a avut niciodată, în calităţile oficiale pe care le-a deţinut la...

Scris de: S.I. Catalin       10 ian, 14:25

Germania s-a confruntat cu o scădere dramatică a exporturilor de arme în 2018, potrivit datelor furnizate de Ministerul Economiei, transmite vineri dpa.

Scris de: S.I. Catalin       28 dec 2018 / 19:02

Click pentru a naviga in paginile din categoria INDUSTRIE DE APăRAREurmatoarea

CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2019 - Toate drepturile rezervate.
defense.n-nxt.24