Industrie de apărare

Noi arme, presupus de fabricaţie iraniană, au fost găsite în Yemen, informează un raport semestrial al secretarului general al ONU, Antonio Guterres, discutat miercuri de Consiliul de Securitate

Scris de: S.I. Catalin       12 dec, 11:09

Milioane de arme uşoare care circulă în Balcani reprezintă o ''ameninţare majoră pentru securitatea Europei'', a declarat marţi ministrul de externe francez Jean-Yves Le Drian, în momentul în care Parisul şi Berlinul încearcă să împiedice răspândirea lor...

Scris de: S.I. Catalin       12 dec, 08:44

Ucraina are capacități intelectuale, organizaționale și financiare pentru a-și dezvolta și produce propriile sale arme nucleare, a declarat fostul trimis al Ucrainei la NATO, generalul-maior Petro Garashchuk într-un interviu acordat televiziunii ucrainene Obozrevatel .

Scris de: S.I. Catalin       10 dec, 15:52

Rusia va adopta măsuri "pentru a îmbunătăți capacitatea de luptă a trupelor în contextul creșterii cursei înarmarii", a declarat ministrul apărării din Rusia, Serghei Șoigu, la ședința de marți a executivului rus, transmite TASS.

Scris de: S.I. Catalin       04 dec, 18:55

Uganda a contribuit la livrarea de arme şi muniţie către Sudanul de Sud, într-un moment în care această ţară se afla în plin conflict civil, încălcând embargoul asupra armelor impus vecinei sale de la nord de Uniunea Europeană. Armamentul a fost achiziţionat din...

Scris de: S.I. Catalin       29 noi, 11:21

Elbit Systems, companie israeliană care derulează proiecte în domeniul apărării, securităţii şi în domeniul civil, a inaugurat, marţi, o nouă unitate de producţie şi integrare de sisteme terestre de apărare, amplasată în cadrul platformei industriale Măgurele.

Scris de: S.I. Catalin       28 noi, 09:25

Percepţia că Rusia reprezintă o ameninţare şi angajamentele asumate faţă de NATO, dar mai ales faţă de SUA, fac ca fostele state comuniste din Europa Centrală şi de Est să-şi fi sporit considerabil cheltuielile militare în ultimii ani, relatează sâmbătă EFE.

Scris de: S.I. Catalin       25 noi, 17:07

Ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, a apreciat vineri ca "periculoase" acuzaţiile Washingtonului potrivit cărora Teheranul ar fi omis să declare un program de arme chimice.

Scris de: S.I. Catalin       24 noi, 09:53

Finlanda a anunţat joi seara că îşi suspendă toate noile contracte privind livrarea de arme către Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, după uciderea, la Istanbul, a jurnalistului saudit Jamal Khashoggi şi din cauza rolului pe care aceste ţări îl au în criza umanitară din...

23 noi, 19:22

Contrar a ceea ce a promis în septembrie la ultimul summit intercoreean, Coreea de Nord nu a început destructurarea centrului nuclear de la Yongbyon, dar a luat măsuri care indică o reactivare a acestuia, a avertizat joi Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), o...

Scris de: S.I. Catalin       22 noi, 22:07

Statele Unite au acuzat joi Iranul că nu a declarat un program de arme chimice, la o reuniune la nivel înalt al Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), încălcând acordurile internaţionale, relatează AFP.

Scris de: S.I. Catalin       22 noi, 20:38

Ministerul rus al Apărării intenționează să prelungească ciclul de viață al rachetelor balistice intercontinentale Topol-M, Voyevoda și UR-100N, potrivit DefenseWorld, care citează agenţia rusă de ştiri TASS.

Scris de: S.I. Catalin       21 noi, 18:32

Statele Unite ale Americii au aprobat o vânzare amplă de rachete și muniție către Japonia și NATO.

Scris de: Darius Muresan       21 noi, 14:15

Germania a oprit exportul de arme către Arabia Saudită și a interzis unui număr de 18 cetățeni saudiți să intre în spațiul Schengen din Europa ca răspuns la uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, a declarat The Associated Press.

Scris de: S.I. Catalin       19 noi, 23:11

Racheta anti-navă Marte ES dezvoltată de MBDA a finalizat cu succes primul exercițiu de tragere, aceasta fiind o fază importantă a procesului de dezvoltare.

Scris de: Tudor Curtifan       15 noi, 18:20

Norvegia a devenit cea mai recentă ţară care a impus restricții privind vânzările de tehnologie din domeniul apărării către Arabia Saudită ca răspuns la controversele actuale din Orientul Mijlociu, inclusiv implicarea sa în conflictul cu Yemenul. Astfel, ministrul afacerilor externe...

Scris de: S.I. Catalin       15 noi, 12:12

Airbus și IAR Ghimbav au semnat pe 6 noiembrie 2018 Contractul definitiv de colaborare exclusivă pe o perioadă de 15 ani, document ale cărui principii au fost stabilite prin semnarea unui acord inițial, pe 24 august 2017, la București, în prezența președinților Franței și României.

Scris de: Tudor Curtifan       07 noi, 11:32

Conducerea industriei de apărare din Turcia (SSB) a semnat un acord cu două companii indigene Rokestan și Aselsan pentru fabricarea comună în masă a primelor rachetelor de croazieră anti-navă.

Scris de: S.I. Catalin       06 noi, 16:28

Comerțul cu arme al  Bulgariei este în plină expansiune. Exporturile de arme și muniții au continuat să crească, înregistrând o creştere record în 2017, depășind 1,2 miliarde de euro (1,4 miliarde dolari), arată un raport oficial prezentat miercuri, 31 octombrie, de...

Scris de: S.I. Catalin       04 noi, 12:15

Explozie la clădirea FSB din Arhangelsk. În dimineața zilei de 31 octombrie, o persoan  a fostă ucis într-o explozie la sediul central al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) din orașul Arkhangelsk, a raportat TASS, miercuri, citând o sursă a serviciilor de...

Scris de: S.I. Catalin       31 oct, 09:18

Preşedintele francez Emmanuel Macron a calificat vineri drept o 'demagogie' ideea de a se suspenda livrările de arme către Arabia Saudită ca sancţiune în urma asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi, aşa cum a cerut Parlamentul European.

26 oct, 19:38

Parlamentul Spaniei a votat ieri, 23 octombrie, împotriva stopării vânzărilor de arme către Arabia Saudită, chiar dacă presiunea internaţională pentru a pedepsi Riyadul pentru uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi a crescut.

Scris de: S.I. Catalin       24 oct, 17:30

Germania şi-ar pierde credibilitatea în cazul în care continuă orice livrări de arme către Arabia Saudită, chiar cele aprobate înainte de moartea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, a declarat luni un deputat german, relatează Reuters

Scris de: S.I. Catalin       23 oct, 12:51

Franţa a afirmat miercuri că nu vinde Egiptului decât arme destinate forţelor sale armate şi că nu poate fi trasă la răspundere pentru utilizarea lor de către forţele de securitate interne împotriva civililor.

Scris de: S.I. Catalin       18 oct, 12:48

NATO confirmă disponibilitatea de a oferi în continuare asistenţă Ucrainei în consolidarea protecției depozitelor de muniții. Alianța sprijină deja Ucraina în această privință, deoarece Kievul a cerut ajutor începând cu anul 2017, potrivit UNIAN.

Scris de: S.I. Catalin       17 oct, 15:58

Delegația concernului Ukroboronprom, asociația întreprinderilor ucrainene din industria militară, au sosit sâmbătă în Statele Unite pentru a discuta despre extinderea aprovizionării cu echipament militar în Ucraina, precum și despre negocierea unor proiecte comune...

Scris de: S.I. Catalin       15 oct, 13:15

O delegaţie de oficiali din Guvernul Ucrainei a efectuat o vizită în Japonia, în cadrul căreia reprezentanții ministerelor Apărării din cele două ţări au semnat un memorandum privind cooperarea și schimburile în domeniul apărării.

Scris de: S.I. Catalin       14 oct, 12:54

Rusia nu poate să găsească în  prezent  un furnizor pentru componentele esenţiale din fibră de carbon, necesare pentru a duce la bun sfârşit construcția rachetei supersonice Avangard.

Scris de: S.I. Catalin       14 oct, 10:06

Secretarul de Stat din Republica Moldova, Vladimir Iliev participă, în perioada 9-12 octombrie, la expoziţia internațională în domeniul industriei de apărare „Arme și Securitate”, care se desfăşoară la Kiev, Ucraina.

Scris de: S.I. Catalin       12 oct, 22:25

Ministerul rus al Apărării a decis să sisteze dezvoltarea dronei ”Altair”, cel mai mare aparat aerian militar fără pilot din Rusia, anunţă ziarul „Vedomosti”, care citează surse din industria de apărare.

Scris de: S.I. Catalin       09 oct, 17:51

Click pentru a naviga in paginile din categoria INDUSTRIE DE APăRAREurmatoarea

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2018 - Toate drepturile rezervate.
defense.n-nxt.24