Forța aeriană

Kremlinul a condamnat marţi comentariul 'nediplomatic' al SUA cu privire la desfăşurarea de bombardiere ruseşti Tu-160 în Venezuela. Bombardierele se află în Venezuela pentru manevre militare.

Scris de: Tudor Curtifan       11 dec, 20:56

Guvernul din Bulgaria a decis la finalul lui noiembrie să aloce aproape 75 de milioane de dolari în modernizarea și mentenanța avioanelor MiG-29 și Su-25.

Scris de: Darius Muresan       10 dec, 21:08

Japonia intenționează să își înlocuiască 99 de avioane F-15 cu aparate F-35.

Scris de: Tudor Curtifan       10 dec, 20:03

Filipine va achiziționa 16 elicoptere militare americane Black Hawk de la Sikorsky Aircraft Corp pentru suma de 240 milioane de dolari, renunțând la ideea achiziționării de elicoptere rusești mai ieftine, din cauza sancțiunilor SUA impuse asupra exporturilor de armament rusesc, a declarat...

Scris de: S.I. Catalin       08 dec, 00:56

La scurt timp după ce Iranul a lansat un nou distrugător care ar avea proprietăţi stealth de evitare a radarului, capabilităţi specifice unui război electronic şi o punte pentru elicoptere, SUA a acuzat Teheranul că a testat o rachetă balistică, încălcând astfel o rezoluţie a...

Scris de: S.I. Catalin       07 dec, 20:56

Publicația Business Insider a comparat elicopterele militare AH-64 Apache, american, și elicopterul rus Ka-52.

Scris de: Tudor Curtifan       07 dec, 15:07

Agenţia spaţială chineză a intrat pe ultima sută de metri înainte de lansarea, prevăzută vineri, 7 decembrie, a misiunii robotice Chang'e 4 de aselenizare pe faţa nevăzută a Lunii, prima misiune de aselenizare în emisfera selenară pe care nu o putem vedea niciodată de pe...

06 dec, 23:02

Avionul rusesc Su-57 va fi echipat cu rachete hipersonice cu caracteristici similare cu cele ale rachetei Kinzhal.

Scris de: Darius Muresan       06 dec, 13:12

Şase militari americani erau daţi dispăruţi joi după ce două avioane americane aparţinând Marine Corps s-au ciocnit în timpul unei operaţiuni de realimentare în apropierea coastelor Japoniei. Anunțul a fost făcut de oficialii Statelor Unite.

Scris de: Tudor Curtifan       06 dec, 08:04

Dassault Aviation din Franţa şi Airbus au convenit să coopereze în cadrul unui program separat pentru un avion de luptă franco-german, evocat pentru prima dată de aceste două ţări în 2017. 

Scris de: Darius Muresan       05 dec, 14:54

Australia urmează să primească primele aeronave F-35 operaționale.

Scris de: Darius Muresan       05 dec, 09:47

Între premierul Slovaciei, Peter Pellegrini şi ministrul slovac al Apărării, Peter Gajdos, a avut loc vineri un schimb dur de declaraţii cu privire la un acord pentru achiziționarea avioanelor de luptă F-16 produse în SUA, fiind şi cel mai mare contract de achiziții militare ale...

Scris de: S.I. Catalin       05 dec, 00:15

Armenia a anunțat că un avion Su-25 s-a prăbușit. Din păcate ambii piloți au decedat.

Scris de: Tudor Curtifan       04 dec, 14:02

Italia a anunțat că este prima țară din Europa care deține avioane F-35 operaționale.

Scris de: Tudor Curtifan       03 dec, 15:40

Premierul Slovaciei şi ministrul apărării al acestei ţări au avut vineri o dispută asupra unui contract pentru achiziţia de avioane de luptă.

Scris de: DefenseRomania Team       01 dec, 09:47

Letonia a semnat un acord pentru patru elicoptere Sikorsky UH-60 Black Hawk.

Scris de: Darius Muresan       30 noi, 19:17

O navă militară britanică din flota Royal Navy s-a confruntat cu ''ostilitatea deschisă'' a forţelor aeriene ruse în luna mai, a anunțat azi ministrul britanic al Apărării, Gavin Williamson.

Scris de: Tudor Curtifan       26 noi, 19:17

Cancelarul german, Angela Merkel, va absenta de la deschiderea summitului G20 la Buenos Aires după o aterizare de urgenţă a avionului său la Koln (vestul Germaniei), joi seară, a informat o purtătoare de cuvânt a cancelariei federale, relatează AFP.

30 noi, 08:38

Forțele armate ale Federației Ruse urmează să primească primele avioane MiG-35.

Scris de: Darius Muresan       29 noi, 22:46

Qatarul urmează să primească primele avioane F-15QA pe care le-a comandat încă din toamna lui 2016.

Scris de: Darius Muresan       27 noi, 18:59

Cel puţin patru persoane au decedat, iar o alta a fost rănită, în urma prăbuşirii unui elicopter militar într-o zonă rezidenţială din oraşul Istanbul, informează site-ul agenţiei de ştiri Anadolu.

Scris de: S.I. Catalin       26 noi, 12:59

Forţa aeriană americană a desfăşurat, luni, primul exerciţiu ,,Elephant Walk”, care implică mai multe avioane de luptă F-35A, demonstraţia având scopul de a arăta capabilitatea Statelor Unite de a trimite în misiuni un număr mare de avioane şi de a învinge potenţialii...

Scris de: S.I. Catalin       21 noi, 23:18

Pare a fi ficţiune dar nu este aşa: cercetătorii au efectuat un test reuşit cu un miniavion propulsat cu ioni, o premieră "istorică" pe care o consideră promiţătoare pentru industria dronelor şi cea aeronautică.

Scris de: S.I. Catalin       23 noi, 18:20

Un bărbat din Marea Britanie a fost condamnat de un tribunal din Regat după ce a vândut Iranului componente ale unor avioane de luptă.

Scris de: Darius Muresan       23 noi, 15:43

România ar putea lansa în 2022 primul satelit de telecomunicații.Ministerul Apărării Naţionale vrea să aibă propriul satelit de telecomunicaţii. În perioada 2009 - 2018, Armata Română a cheltuit aproximativ 7,5 milioane de euro pentru închirierea și asigurarea...

Scris de: S.I. Catalin       22 noi, 22:59

Forțele aeriene israeliene (IAF) vor achiziționa o flotă de avioane de luptă F-15 IA, potrivit unui anunț oficial al guvernul israelian.

Scris de: S.I. Catalin       21 noi, 20:00

Belgia se află în centrul unui scandal după ce Bruxellesul este acuzat că ar fi favorizat Lockheed Martin la licitația pentru achiziționarea unor noi avioane de luptă.

Scris de: Tudor Curtifan       21 noi, 12:04

Irakul a lansat marţi lovituri aeriene asupra unor ţinte ale grupării Statul Islamic din Siria vecină, a anunţat marţi armata sa, distrugând două clădiri în care se aflau 40 de combatanţi şi armament, relatează Reuters.

Scris de: Tudor Curtifan       21 noi, 09:17

Marea Britanie va achiziționa încă 17 avioane Lockheed Martin F-35. 

Scris de: Darius Muresan       20 noi, 12:04

Forțele Aeriene ale SUA au selectat Bazele Aeriene Tinker și Edwards ca baze principale pentru B-21, noul bombardier stealth.

Darius Muresan       19 noi, 13:12

Click pentru a naviga in paginile din categoria FORțA AERIANăurmatoarea

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2018 - Toate drepturile rezervate.
defense.n-nxt.26