Forța aeriană

Portugalia va achiziționa mai multe elicoptere AW119Kx Koala.

Scris de: Darius Muresan       18 oct, 20:52

Guvernul bulgar a decis că ţara poate participa cu soldaţi la misiunea NATO în Irak (INM).

Scris de: S.I. Catalin       18 oct, 15:17

Uraganul Michael a făcut ravagii în Statele Unite ale Americii. Uraganul este responsabil de distrugerea mai multor aparate F-22 Raports.

Scris de: Darius Muresan       17 oct, 19:11

Statele Unite vor dona în Croației două elicoptere UH-60M, au anunțat autoritățile din Croația.

Scris de: Darius Muresan       17 oct, 18:01

Airbus Helicopters și operatorul de servicii medicale aeropurtate Royal Dutch Touring Club ANWB au semnat un contract pentru achiziționarea a șase elicoptere H135 dotate cu sistem Helionix. În plus, operatorul olandez a contractat și un prim lot de trei avioane care vor fi livrate...

Scris de: Tudor Curtifan       17 oct, 16:31

Potrivit informațiilor și documentației publicate pe site-ul Ministerului Apărării din Bulgaria, referitoare la licitația pentru revizia generală a elicopterelor de transport Mi-17 al Forțelor Aeriene bulgare și a elicopterelor de luptă Mi-24V, devine clar că în acest moment există patru...

Scris de: S.I. Catalin       17 oct, 12:42

Cel mai mare puternic laser din lume funcționează la Măgurele. Centrul de cercetare din apropierea Capitalei este rezultatul unei descoperiri a savantului Gerard Mourou, făcută în 1985, care, i-a adus anul acesta Nobelul pentru Fizică. Mourou și academicianul Nicolae Zamfir, directorul...

Scris de: Ion Voicu       16 oct, 22:22

Un avion de vânătoare de tipul Su-27 s-a prăbuşit în Ucraina, în zona de centru-vest. Avionul s-a prăbușit în timpul unor exerciții militare cu forțele americane. Cei doi piloți aflați la bord și-au pierdut viața.

Scris de: Tudor Curtifan       16 oct, 19:23

China va începe producția în serie a elicopterului de recunoaștere și atac Z-19E. Acest model este versiunea de export al elicopterului Z-19.

Scris de: Darius Muresan       16 oct, 17:36

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, a cerut, la 15 octombrie, primului-ministru, miniștrilor și deputaților să-și restrângă declarațiile publice pe tot parcursul procedurii de desfășurare a achiziționării de noi aeronave pentru forțele aeriene bulgare, transmite BNT, citat de Novinite.

Scris de: S.I. Catalin       16 oct, 11:13

Armata Republicii Populare Chineze a upgradat cu armură un elicopter de atac Z-10, produs de Changhe Aircraft Industries Corporation (CAIC).

Scris de: Darius Muresan       15 oct, 17:11

În dimineața celei de a doua zile a exercițiului național „SEISM 2018", o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române a decolat din Baza 90 Transport Aerian Otopeni cu destinația Cluj Napoca, pentru evacuarea medicală a 15 răniți în urma seismului major,...

Scris de: Vladimir Neagu       14 oct, 11:10

Armata australiană a anunţat sâmbătă că livrările de avioane de luptă F-35 din SUA vor continua, în pofida faptului că aceste aparate de zbor au fost oprite la sol de către Washington după prăbuşirea unuia dintre ele în septembrie.

Scris de: S.I. Catalin       13 oct, 09:58

O aeronavă F-16 a luat foc și a explodat la Baza Aeriană militară Floreness, din sudul Belgiei.

Scris de: Darius Muresan       12 oct, 14:05

China a prezentat în mod oficial programul de dezvoltare al bombardierului stealth, Hong-20, ale cărui prime teste de zbor sunt programate să aibă loc cât mai curând, potrivit ziarului Global Times, citat de DefenseWorld.

Scris de: S.I. Catalin       11 oct, 23:46

Forțele Aeriene Braziliene vor acorda un contract de 98,9 milioane de dolari pentru mentenanța a 12 aeronave Hercules C-130.

Scris de: Darius Muresan       10 oct, 10:44

Indonezia suspendă achiziționarea de avioane de luptă rusești Su-35 din cauză sancțiunilor care ar putea fi impuse țării pentru cooperarea cu compania de stat din Rusia – Rosoboronexport.  

Scris de: S.I. Catalin       08 oct, 19:44

Bulgaria a primit oferte pentru înlocuirea aparatelor MiG, avioane pe care le deține încă din pieroada sovietică, din timpul Tratatului de la Varșovia.

Scris de: Tudor Curtifan       08 oct, 12:44

Irakul urmează să achiziționeze cinci elicoptere Bell 407GX. Acestea vor înlocui elicopterele IA-407 care au fost doborâte în luptă în ultimii ani.

Scris de: Darius Muresan       08 oct, 11:10

Două avioane militare de transport au fost distruse în urma unei coliziuni la sol pe pista Aeroportul Internațional Khartoum, Sudan. Accidentul a fost surprins de camerele de supraveghere.

Scris de: S.I. Catalin       03 oct, 18:21

Rusia dispune de un nou tip de rachete care ameninţă Europa - încălcând astfel Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF) - iar NATO doreşte imediat o explicaţie, a declarat marţi secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg. 

Scris de: Mihai Ciobanu       02 oct, 16:04

Bulgaria a primit oferte din partea Statelor Unite, Suediei şi Italiei pentru reînnoirea flotei sale de avioane de luptă, a anunţat luni Ministerul bulgar al Apărării.

Scris de: Mihai Ciobanu       01 oct, 19:09

Rusia şi Serbia organizează exerciţii aeriene comune în perioada 1-5 octombrie pe teritoriul Republicii Sârbe, la care vor participa avioane de luptă MiG-29 şi elicoptere Mi-8, a anunţat luni Ministerul Apărării rus, citat de agenţia de presă TASS.

Scris de: S.I. Catalin       01 oct, 16:00

China a reacționat după ce două bombardiere B-52H Stratofortress ale Statelor Unite au survolat părți din Marea Chinei de Sud.

Scris de: Darius Muresan       29 sep, 13:14

Avionul invizibil pe radar F-35 Lightning II din dotarea forţelor armate ale SUA  a fost folosit împotriva unei ținte talibane în Afganistan, joi, marcând prima utilizare a avionului american într-o misiune de luptă, a declarat un oficial american sub protecţia...

Scris de: S.I. Catalin       28 sep, 09:04

Şapte state din Comunitatea Statelor Independente (CSI) participă la exerciţii de apărare antiaeriană, a anunţat joi Ministerul rus al Apărării, citat de agenţia Xinhua.

Scris de: S.I. Catalin       27 sep, 22:09

Bombardiere americane au survolat în ultimele zile Marea Chinei, unde Beijingul a militarizat insule disputate, în contextul în care tensiunile dintre cele două ţări au escaladat în urma războiului comercial lansat de preşedintele SUA, Donald Trump, informează AFP.

27 sep, 10:08

Forțele armate ale Germaniei vor cheltui aproape 970 de milioane de euro (1,14 miliarde de dolari) pentru a cumpăra șase aeronave de transport C-130 Hercules.

27 sep, 08:47

NATO a anunțat că două bombardiere rusești au fost detectate deasupra Mării Baltice.

Scris de: Vlad Manolache       26 sep, 18:11

După Afganistan, unde armata americană s-a împotmolit de 17 ani, SUA se pregătesc pentru un alt război cu durată indefinită, de această dată în Siria. Administraţia preşedintelui Donald Trump a declarat săptămâna aceasta că va rămâne pe teritoriul sirian până la...

26 sep, 11:11

Click pentru a naviga in paginile din categoria FORțA AERIANăurmatoarea

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2018 - Toate drepturile rezervate.
defense.n-nxt.25