Forța aeriană

Iranul va prezenta, săptămâna viitoare, un nou avion de vânătoare, a anunţat ministrul apărării, generalul de brigadă Amir Hatami, citat de DPA şi Reuters, care preiau agenţia iraniană Fars. 

Scris de: Cristina Alexandrescu       19 aug, 17:06

Primul ministru israelian Netanyahu a prezintă un nou plan de apărare antirachetă în valoare de 8,1 miliarde de dolari.

Scris de: S.I. Catalin       17 aug, 22:31

Potrivit presei locale, varianta avansată a bombardierului supersonic cu rază lungă de acțiune, Tupolev 22M3M, a fost lansat joi la Uzina de Aviație Gorbunov din Kazan.

Scris de: S.I. Catalin       16 aug, 20:39

Şase bombardiere ruseşti au fost interceptate deasupra Mării Negre de către avioane de vânătoare britanice desfăşurate în România şi care securizează spaţiul aerian al NATO. Bogdan Chirieac a comentat situația, la Antena 3.

Scris de: Florentina Constantin       15 aug, 19:58

În octombrie 2017, Rusia a scos pe orbită un nou satelit, care se comportă „anormal”, a declarat adjunctul secretarului de stat american pentru controlul armelor, Yleem Poblete, potrivit Reuters.

Scris de: Vladimir Neagu       15 aug, 19:34

Misiuni de antrenament în comun între Forțele Aeriene Române și Forțele Navale Române.

Scris de: Tudor Curtifan       10 aug, 18:23

O navă de război aparţinând marinei ruse, care naviga în apele Marii Mediterane, a fost interceptată și urmărită de un submarin american cu propulsie nucleară. Incidentul a avut loc în luna aprilie, lună în care SUA, Marea Britanie și Franța au lansat mai multe...

Scris de: S.I. Catalin       10 aug, 15:55

Forţele aeriene americane au trimis o escadrilă de avioane F-22 Raptors, aviatori militari şi echipamente conexe la baza aeriană Spangdahlem din Germania cu scopul unor antrenamente aeriene împreună cu alte avioane dislocate la baze în Europa, informează un comunicat oficial...

Scris de: Tudor Curtifan       09 aug, 18:06

Sirenele de avertizare în cazul unui atac cu rachete s-au auzit joi la Beersheba, cel mai mare oraş din sudul Israelului, situat la aproximativ 40 de kilometri de Fâşia Gaza, a anunţat armata israeliană, citată de AFP. 

Scris de: Mihai Ciobanu       09 aug, 16:50

Arabia Saudită a doborât miercuri o rachetă lansată de rebelii houthi din Yemen iar resturile acesteia s-au împrăştiat în zone locuite unde au ucis un yemenit şi au rănit alte 11 persoane, a anunţat coaliţia militară condusă de Riad.

Scris de: S.I. Catalin       09 aug, 09:02

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi-a exprimat regretul miercuri în legătură cu lansarea accidentală a unei rachete de un Eurofighter spaniol în Estonia, asigurându-l pe premierul eston Juri Ratas de sprijinul 'total' al Alianţei în anchetarea acestui...

Scris de: Darius Muresan       08 aug, 18:02

O rachetă a fost lansată accidental marți deasupra părții de sud a Estoniei de un avion de luptă spaniol care participa la operațiuni NATO. 

Scris de: Vladimir Neagu       08 aug, 06:51

Incident în timpul unui antrenament în Estonia, unde a fost implicat un avion Eurofighter spaniol.

Scris de: Darius Muresan       07 aug, 23:42

Bulgaria reînnoiește elicopterele Mi-17 și Mi-24V.

Scris de: S.I. Catalin       07 aug, 11:24

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, efectueaz ă  luni  seară, 6 august, o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Otopeni – Bruxelles, Belgia, pentru transferul unui pacient în vârstă de...

Scris de: Cristina Alexandrescu       06 aug, 22:26

Noi tensiuni au apărut între Moscova şi Tokyo în legătură cu insulele Kurile, după ce la sfârşitul săptămânii trecute mass-media ruse au informat că Rusia a desfăşurat aici bombardiere Su-35S, anunţând în acelaşi timp că militarizarea regiunii nu se...

Scris de: Tudor Curtifan       06 aug, 16:26

Departamentul de Stat al SUA a anunțat acum câteva ore că Republica Letonă a primit aprobarea de a-și cumpăra o flotilă de elicoptere militare de atac UH-60M Black Hawk.

H. D. Hartmann       04 aug, 10:58

Un avion neindentificat s-a apropiat periculos de mult de o aeronavă rusă de pasageri A-330 a companiei companiei iFly, care zbura din Antalya la Moscova, informează joi agenţia de presă RIA Novosti. 

Scris de: Tudor Curtifan       02 aug, 15:28

Ambasadorul României în Statele Unite, George Cristian Maior, a declarat într-un interviu acordat luni publicaţiei americane Politico că se poartă ''discuţii serioase'' cu compania de armament Bell Helicopters pentru producţie în România şi pentru achiziţionarea de...

Scris de: Tudor Curtifan       01 aug, 08:42

Ministerul Apărării din Bulgaria are planuri pentru un contract de întreținere și reînnoire a avioanelor de luptă Su-25, a declarat marți ministrul adjunct al Apărării, Anatolie Velichkov, presei bulgare.

Scris de: Cristian Soare       31 iul, 21:22

India a început un amplu procesul de construire a unei rețele multietajate de apărare aeriană pentru a asigura securitatea spațiului său aerian, împotriva amenințările venite din partea unor posibili inamici, prin achiziționarea unui sistem avansat de apărare aeriană construit...

Scris de: Cristian Soare       30 iul, 22:16

Unul din cele mai așteptate momente de la BIAS a fost numărul aeronavei spaniole F-18C care a făcut spectacol pe cerul Bucureștiului.

Scris de: Tudor Curtifan       30 iul, 16:02

Forțele Aeriene Regale din Marea Britanie au interceptat în urmă cu câteva zile un Sukhoi Su-24 rusesc care zbura spre vest deasupra Mării Negre, în apropierea spațiului aerian NATO.

Scris de: Tudor Curtifan       30 iul, 11:11

Cele două aeronave militare din dotarea Forţelor Aeriene Române care au acţionat în Grecia, în urma incendiilor produse în această ţară, s-au întors în România.

Scris de: Florentina Constantin       28 iul, 16:06

Aeronavele Forțelor Aeriene Române au încheiat misiunea în Grecia.

Scris de: Cristina Alexandrescu       28 iul, 14:37

Ceremonia de absolvire şi acordarea gradului de sublocotenent promoţiei 2018 a Academiei Forţelor Aeriene ''Henri Coandă'', denumită ''Centenarul Marii Uniri'' a  avut loc, vineri, în Piața Sfatului din Brașov.

Scris de: Crişan Andreescu       27 iul, 15:41

BIAS 2018 aduce pe cerul Capitalei peste o sută de aeronave. Sunt așteptați la eveniment aproximativ o sută de mii de oameni. 

Scris de: Vladimir Neagu       27 iul, 13:52

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a precizat vineri că cele două avioane britanice din România care au interceptat cu o zi înainte un avion de luptă rusesc deasupra Mării Negre au executat o misiune de poliţie aeriană pentru apărarea spaţiului NATO.

Scris de: Florentina Constantin       27 iul, 13:10

Căpitan-comandorul Florin Ianculescu, comandantul echipajului aeronavei C-27 J Spartan, care participă la misiunile de stingere a incendiilor din Grecia, s-a declarat surprins de amploarea evenimentelor din vecinătatea Atenei.

Scris de: Crişan Andreescu       27 iul, 10:32

Un avion militar rusesc a fost interceptat deasupra Mării Negre de avioanele de vânătoare britanice Typhoon, care au decolat de la baza Kogălniceanu.

Scris de: Cristian Soare       26 iul, 15:26

Click pentru a naviga in paginile din categoria FORțA AERIANăurmatoarea

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2018 - Toate drepturile rezervate.
defense.n-nxt.25