Forța terestră

Lansatoarele Carl-Gustaf M4 vor ajunge și în dotarea Statelor Unite ale Americii.

Scris de: Tudor Curtifan       20 feb, 17:02

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a înregistrat în Parlamentul de la Kiev un proiect de lege care presupune ca Ucraina să permită accesul unităţilor armate ale unor state străine pentru a participa la exercitii militare organizate pe teritoriul statului ucrainean - potrivit...

Scris de: S.I. Catalin       20 feb, 12:14

Generalul Constantin Degeratu, fost Șef al Marelul Stat Major al Armatei Române în perioada 1997-2000, a vorbit despre situația actuală din Armată.

Scris de: Tudor Curtifan       18 feb, 19:53

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a dat asigurări că Ankara nu va renunţa la contractul încheiat cu Rusia pentru achiziţia sistemelor de rachete S-400, şi care a provocat rezerve şi critici în rândul aliaţilor NATO din cauza incompatibilităţii acestor rachete cu sistemele...

Scris de: S.I. Catalin       16 feb, 16:25

Statele Unite ale Americii intenționează să trimită în Europa blindate Stryker.

Scris de: Tudor Curtifan       15 feb, 11:23

Statele Unite ale Americii nu vor reduce unilateral contingentul militar din Afganistan fără a se coordona cu aliaţii lor, a declarat joi secretarul interimar al apărări, Patrick Shanahan, după ce a purtat convorbiri la Bruxelles cu omologii săi din statele membre NATO, relatează AFP şi dpa.

Scris de: S.I. Catalin       14 feb, 23:45

Armata Ucrainei a efectuat exerciții cu lansatoare Uragan.

Scris de: Darius Muresan       14 feb, 10:43

Polonia şi Statele Unite au încheiat ieri un contract în valoare de 414 milioane de dolari (365 de milioane de euro) pentru dotarea armatei poloneze cu lansatoare americane de rachete HIMARS.

Scris de: Tudor Curtifan       14 feb, 08:35

Guvernul de la Berlin a decis azi să extindă cu un an patru misiuni militare germane în străinătate.

Scris de: Tudor Curtifan       13 feb, 13:45

Armata ucraineană a primit peste 100 de tancuri  T-64 modernizate.

Scris de: Darius Muresan       13 feb, 13:23

Raytheon a primit de curând o comandă de la Suedia în valoare de $692,9 milioane pentru a produce Sistemul de Apărare Integrată Antiaeriană și Anti-rachetă Patriot, inclusive piese de schimb și suport tehnic. Livrările sunt programate să înceapă în 2021, când...

Scris de: S.I. Catalin       11 feb, 16:37

Ucraina a distrus în confruntările din aceste zile din estul țării, o mașină de luptă a infanteriei trupelor separatiste proruse.

Scris de: Darius Muresan       11 feb, 11:33

Soldaţii venezueleni "mor de foame" iar starea armatei lor s-a "deteriorat", chiar dacă pentru moment trupele rămâne fidele preşedintelui Nicolas Maduro, a afirmat joi amiralul american Craig Faller, relatează AFP.

Scris de: S.I. Catalin       08 feb, 08:28

Ministerul rus al Apărării a propus joi SUA să distrugă lansatoarele de rachete Mk-41 din dispozitivul de apărare antirachetă din România care ar încălca Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), a anunţat purtătorul de cuvânt al ministerului, generalul maior Igor...

Scris de: S.I. Catalin       07 feb, 22:17

Batalionul 83 LAROM „Bogdan I” din Bârlad a efectuat azi un exercițiu de tragere.

Scris de: Tudor Curtifan       07 feb, 14:35

La 31 ianuarie, comandamentul forțelor strategice ale armatei pakistaneze a efectuat un test al rachetei balistice sol-sol cu rază scurtă de acțiune Nasr / Hatf-IX. Acesta a fost cel de-al doilea test al rachetei Nasr în mai puţin de o lună, potrivit The Diplomat și Defense World.

Scris de: S.I. Catalin       06 feb, 11:42

Deşi în jur de 100 de luptători ruşi recrutaţi de o organizaţie privată cu legături cu Kremlinul au murit într-o luptă cu coaliţia condusă de americani în regiunea siriană Deir Ezzor, în multe cazuri data morţii menţionată pe certificatele de deces este decalată cu...

Scris de: S.I. Catalin       06 feb, 08:43

Statele Unite trimit aproximativ 3.750 de militari la frontiera cu Mexicul, timp de trei luni, pentru a susţine Serviciul Vamal şi pentru Protecţia Frontierei (Customs and Border Protection, CBP), a anunţat duminică Departamentul american al Apărării, relatează Reuters  şi  DPA....

Scris de: S.I. Catalin       04 feb, 16:03

Proiectul pentru achiziționarea a două noi nave de patrulare revine în atenţia oficialilor de la Sofia.

Scris de: S.I. Catalin       04 feb, 13:49

Preşedintele SUA Donald Trump a reafirmat că trimiterea armatei americane în Venezuela reprezintă "o opţiune" în faţa crizei politice din această ţară, într-un interviu difuzat duminică de canalul CBS, preluat de Reuters, EFE şi AFP. 

Scris de: Mihai Ciobanu       03 feb, 17:54

Drapelul de luptă al Brigăzii 81 Mecanizată 'General Grigore Bălan' a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis.

Scris de: Sebastian Florea       01 feb, 21:48

China a testat racheta Dong-Feng 26 (DF-26), numită şi “distrugătorul Guamului”, care aparent este capabilă să lovească ţinte aflate la distanţe cuprinse între 3.000 şi 5.470 km. Deşi nu a fost făcută nicio ameninţare specifică la adresa Guam, experţi citaţi de mass media de...

Scris de: S.I. Catalin       01 feb, 16:05

Statul Major al Forțelor Terestre a desfășurat luni, 21 ianuarie, şedinţa de autoevaluare a activităţii pe anul 2018, în prezenţa ministrului apărării naţionale, Gabriel Leş, a secretarului de stat Andrei Ignat şi a şefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

Scris de: Tudor Curtifan       21 ian, 18:17

Rusia a desfășurat rachete și lansatoare Iskander în regiunea vestică, la granița cu Ucraina.

Scris de: S.I. Catalin       18 ian, 19:28

Forţele franceze vor rămâne angajate în lupta contra grupării jihadiste Stat Islamic (SI), în pofida retragerii forţelor americane din Siria, a anunţat joi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, potrivit dpa.

Scris de: S.I. Catalin       18 ian, 16:37

Armata Regală thailandeză solicită, în mod oficial, aprobarea pentru a achiziționa un lot suplimentar de tancuri de luptă VT-4, fabricate de China.

Scris de: Tudor Curtifan       18 ian, 09:16

Capacitatea de luptă a unităţilor militare ale Armatei Naţionale a Republicii Moldova a fost verificată astăzi de conducerea Ministerului Apărării şi Marelui Stat Major, informeaz ă Radio Chisinau.

Scris de: S.I. Catalin       17 ian, 20:22

Militarii Batalionului 300 Infanterie Protecția Forței "Sfântul Andrei" au participat la ultima etapă de pregătire, ce a avut loc la Centrul Național de Instruire Întrunită "Getica" din Cincu, înainte de dislocarea în teatrul de operații Afganistan.

Scris de: S.I. Catalin       17 ian, 18:29

Armata americană a decis să achiziționeze două sisteme de apărare anti-rachetă de tip Iron Dome produse de compania israeliană Rafael Advanced Defense Systems. Achiziția este definită ca fiind urgentă, iar sistemele vor fi furnizate anul viitor, potrivit Ynet News și Inside Defense.

Scris de: S.I. Catalin       17 ian, 16:37

Armata italiană a semnat un contract de 159 milioane de euro pentru achiziționarea a 10 Centauro II.

Scris de: Darius Muresan       17 ian, 12:36

Click pentru a naviga in paginile din categoria FORțA TERESTRăurmatoarea

CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2019 - Toate drepturile rezervate.
defense.n-nxt.24