Forța terestră

Bomba, care a ucis 51 de persoane, între care 40 de copii, lansată asupra unui autobuz într-un raid aerian atribuit coaliţiei conduse de Arabia Saudită în nordul Yemenului, a fost comercializată de SUA în cadrul unui acord între Departamentul de Stat şi Riad.

Scris de: Bianca Ştefan       18 aug, 14:59

Forţele armate germane intenţionează să contribuie cu circa 8.000 de militari, 100 de tancuri şi peste 2.000 de vehicule la ceea ce ar putea fi cel mai mare exerciţiu al NATO de la sfârşitul Războiului Rece, relatează DPA. 

Scris de: Sebastian Florea       17 aug, 19:32

O expoziţie statică de tehnică şi echipament militar dedicată sărbătoririi Zilei Forţelor Armate Poloneze, a personalului Contingentului Militar Polonez, în colaborare cu militarii Batalionului 26 Infanterie "Neagoe Basarab" din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, va fi prezentată...

Scris de: Tudor Curtifan       17 aug, 12:36

Armata Rusiei continuă modernizarea prin programul Ratnik - ”Soldatul Viitorului”.

Scris de: Darius Muresan       16 aug, 12:38

Viorel Manole, directorul PATROMIL, a vorbit în exclusivitate despre problemele pe care le întâmpină România în ceea ce privește offsetul achizițiilor militare.

Scris de: Tudor Curtifan       16 aug, 10:34

Statele Unite vor dubla numărului de puşcaşi marini desfășurați în Norvegia, conform planurilor anunţate pentru prima dată în iunie, a anunţat Ministerul Norvegian al Apărării.

Scris de: S.I. Catalin       15 aug, 20:33

Statele Unite intenționează să instaleze un complex Aegis Ashore în Polonia, pe modelul scutului antirachetă de la Deveselu din România.

Scris de: Tudor Curtifan       15 aug, 12:39

Complexul antiaerian CA-95M este varianta modernizată a complexului CA-95. CA-95 este versiunea autohtonă a sistemului sovietic 9K31 Strela-1.

Scris de: Tudor Curtifan       15 aug, 10:03

Tancul de luptă T-72AMT de la ”Uzina de Blindate” din Kiev se află în testele armatei ucrainene, anunţă serviciul de presă al companiei de stat Ukroboronprom, care deţine uzina.

Scris de: S.I. Catalin       13 aug, 16:44

Angela Merkel, cancelar german, se poziționează vehement în disputa SUA - Turcia. 

Scris de: Vladimir Neagu       13 aug, 15:47

Ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, are o poziție clară cu privire la reintroducerea serviciului militar obligatoriu. 

Scris de: Vladimir Neagu       12 aug, 10:08

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a promis că va răspunde amenințărilor SUA în legătură cu pastorul american aflat în detenţie în Turcia. 

Scris de: Vladimir Neagu       11 aug, 19:29

Un atentat sinucigaș a fost dejucat astăzi. 

Scris de: Vladimir Neagu       11 aug, 21:12

La 11 ianuarie 1934, la doar câteva luni după ce Adolf Hitler a preluat puterea în Germania, departamentul pentru armamente german a fost însărcinat cu crearea principalului tanc al naziștilor.

Scris de: Tudor Curtifan       09 aug, 19:25

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, va efectua vineri, 10 august, o vizită de lucru în garnizoana Arad.

Scris de: Tudor Curtifan       09 aug, 17:21

Cea mai extinsă instrucţie a Forțelor Terestre din Bulgaria în 2018, s-a desfășurat miercuri în poligonul de la Novo Selo. 

09 aug, 11:12

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isărescu, a vorbit despre IAR Brașov.

Scris de: Tudor Curtifan       08 aug, 19:59

Ministerul Apărării - Unitatea Militară 02415 Bucureşti (Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii) a demarat o procedură de licitaţie deschisă pentru a cumpăra radiotelefoane portabile. 

Scris de: Mihai Ciobanu       08 aug, 18:13

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, nu crede că se poate vorbi foarte curând despre reluarea stagiului militar obligatoriu în România.

Scris de: Bogdan Cotiga       07 aug, 16:41

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat marţi că în luna septembrie urmează să fie făcută plata pentru cel de-al doilea sistem de rachete sol - aer cu bătaie mare, tip Patriot, în valoare de 2.486 de miliarde de lei. 

Scris de: Mihai Ciobanu       07 aug, 16:22

Donald Trump, președintele SUA, dă asigurări că noile sancțiuni impuse astăzi împotriva Iranului sunt fără precedent. 

Scris de: Vladimir Neagu       07 aug, 11:52

Născut din nevoia acerbă de a rupe tranșeele, împânzite cu sârmă ghimpată a inamicului, în timpul Primului Război Mondial, tancul britanic Mark I a fost primul tanc de luptă din istorie.

Scris de: Tudor Curtifan       05 aug, 15:24

Rusia va desfăşura poliţie militară la frontiera din Platoul Golan dintre Siria şi Israel şi va ridica opt posturi de observaţie, a relatat joi agenţia de presă Interfax, citând Ministerul rus al Apărării, potrivit Reuters. 

Scris de: Tudor Curtifan       02 aug, 14:21

MLI-84 (Mașina de luptă a infanteriei Model 1984) este un vehicul de luptă blindat destinat transportului și ducerea acțiunilor de luptă de către grupa de infanterie.

Scris de: Tudor Curtifan       02 aug, 10:58

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat că nu are altă opțiune. 

Scris de: Vladimir Neagu       02 aug, 00:04

Secretarul de stat în Ministerul Apărării Naţionale (MApN) Mircea Duşa a avut miercuri, la sediul MApN, o întrevedere cu o delegaţie a Dietei Japoniei. În acest context diplomatul român a subliniat caracterul exclusiv defensiv al Componentei sistemului de apărare...

Scris de: Tudor Curtifan       01 aug, 15:20

Forţele aeriene americane au anunţat eşecul unui test cu rachetă balistică intercontinentală (ICBM) Minuteman III, lansată din California, informează France Presse. 

Scris de: Tudor Curtifan       01 aug, 09:15

Ambasadorul României în Statele Unite, George Maior, a anunțat că ministrul Apărării, Mihai Fifor, va efectua o vizită în SUA, în luna septembrie. 

Scris de: Vladimir Neagu       01 aug, 00:12

Un exercițiu militar multinaţional care a implică unități militare din opt țări a început luni în Bulgaria, a anunțat Ministerul Apărării al țării.

Scris de: Cristian Soare       31 iul, 19:07

Consiliul de Securitate al ONU a amânat luni planul său ce viza reducerea efectivelor unei misiuni de menţinere a păcii în Somalia, apreciind că forţele somaleze de securitate nu sunt suficient pregătite.

Scris de: Vlad Manolache       30 iul, 20:46

Click pentru a naviga in paginile din categoria FORțA TERESTRăurmatoarea

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2018 - Toate drepturile rezervate.
defense.n-nxt.23