Armata rusă a capturat primul vehicul de asalt M1150 ABV de pe frontul din Ucraina (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Un vehicul de asalt american M1150 ABV, recent capturat de ruşi de la armata ucraineană.Sursa foto:Twitter/WarNews.
Un vehicul de asalt american M1150 ABV, recent capturat de ruşi de la armata ucraineană.Sursa foto:Twitter/WarNews.

După cum reiese dintr-o serie de imagini care circulă pe rețelele de socializare rusești, trupele ruse ar fi reușit să evacueze și să captureze un vehicul blindat american, M1150 Assault Breacher Vehicle (ABV), de pe frontul din Ucraina. Acest vehicul a fost pierdut de Brigadă 47 Mecanizată a Forțelor Armate ucrainene la sfârșitul lunii februarie 2024. Aceste imagini au fost distribuite și răspândite intens pe rețelele de socializare rusești începând cu 25 aprilie 2024, marcând prima captură atestată a unui vehicul american M1150. 

Capturarea acestui blindat avut loc în regiunea Berdichi, unde confruntările dintre forțele ucrainene și cele rusești au fost frecvente. M1150 ABV este un vehicul care are la bază tancul M1 Abrams, conceput pentru a oferi sprijin tactic în timpul operațiunilor militare.

Cu toate acestea, starea vehiculului lasă în mod clar de dorit, precizează publicaţia Army Recognition care a analizat imaginile distribuite pe reţelele de socializare cu blindatul capturat de ruşi.

Singura informație disponibilă despre livrarea M1150 este că Statele Unite ar fi livrat cel puțin unul dintre aceste vehicule înainte de noiembrie 2023. Acest lucru ar însemna că, posibil, toate vehiculele M1150 (adică unul) ar fi fost deja capturate de forțele rusești. Rușii nu au mai capturat astfel de vehicule până acum. Dacă această informație se confirmă, ar constitui o premieră pentru ei.

Citeşte şi: Forțele ruse au capturat un Leopard 2A6 al armatei ucrainene (FotoVideo): Este de așteptat ca tancul capturat să fie supus unei examinări înainte de a fi prezentat publicului

M1150 Assault Breacher Vehicle (ABV) este un vehicul blindat folosit de U.S. Army, dar mai nou și de către armata ucraineană. Armamentul său principal include o mitralieră de calibru 12,7 mm, oferind o putere de foc eficientă pentru a sprijini misiunile din teren. Pentru a-și asigura protecția, M1150 este echipat cu o structură din oțel sudat, întărită cu o serie de blindaje reactive explozive (ERA).

DefenseRomania a fost printre primele publicaţii care au relatat ca, la 23 februarie 2024, soldații ruși din Brigada 21 au luat la țintă un blindat M1150 Assault Breacher Vehicle (ABV), care utilizează un șasiu Abrams, furnizat de SUA, aparținând Brigăzii 47 Mecanizate a armatei ucrainene, în apropiere de Stepove, la nord de Avdiivka.

La momentul respectiv, nu se cunoştea prea multe detalii cu privire la nivelul pagubelor provocate vehiculului ABV, nefiind clar dacă soldații ruși au avariat sau distrus semnificativ vehiculul în timpul atacului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel