Hanwha vrea să transforme România într-un hub industrial în Europa. Obuziere K9 și mașini de luptă Redback sunt propunerile

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
K9 ”Tunet” / Sursa: Hanwha Aerospace
K9 ”Tunet” / Sursa: Hanwha Aerospace

Hanwha Aerospace își propune să extindă cooperarea în domeniul apărării pentru modernizarea militară a României, în parteneriat cu industria locală, arată compania sud-coreeană, într-un comunicat remis DefenseRomânia.

Hanwha Aerospace intenționează să înființeze în România un hub industrial pentru Europa, cu scopul de a furniza vehicule de luptă în cadrul programelor de înzestrare pentru a contribui la capacitățile de apărare ale Forțelor Armate Române și la creșterea industriei locale de armament.

Ce înseamnă mai exact hubul industrial? Compania coreeană intenționează să coopereze cu industria românească de apărare prin eforturi de localizare, care includ producția locală, locuri de muncă, transferul de tehnologie și înființarea unei facilități MRO (Maintenance, Repair, and Overhaul).

Cei de la Hanwha spun că au un mare avantaj față de competiție, mai exact ”capacitatea remarcabilă de fabricare pentru a satisface cererea globală în creștere pentru diverse sisteme de apărare, livrând comenzi de anvergură înainte de termen și în limita bugetului”.

În baza acestor capacități de producție și competențe, Hanwha Aerospace dorește să demareze programe de localizare pentru a sprijini inițiativele de modernizare a forțelor armate și a sistemului de apărare, a declarat directorul executiv al companiei care gestionează relația cu România.

 

Două propuneri ale coreenilor pentru Armata României: Obuzierul K9 TUNET și MLI-ul ”Redback”

Foto: MLI-ul ”Redback”, Sursa: Hanwha Aerospace

K9 TUNET - Obuzierul autopropulsat și Redback - mașina de luptă pentru infanterie (MLI) sunt oferite de Hanwha ca soluții pentru a sprijini capacitățile de apărare ale României și creșterea producției industriale.

"Hanwha Aerospace se angajează să maximizeze beneficiile pentru industria românească de apărare prin diverse tipuri de programe de localizare, care includ producția locală de echipamente de apărare, ocuparea forței de muncă la nivel local, transferul de tehnologie și înființarea unui centru de excelență pentru operațiunile de mentenanță și reparații.

Ne concentrăm pe integrarea capacității industriale românești în dezvoltarea de echipamente avansate de apărare personalizate pentru Forțele Armate Române. Includerea industriei românești în lanțurile largi de aprovizionare globală ale Hanwha Aerospace este unul dintre potențialele beneficii pe care România le-ar putea obține din această colaborare", a declarat Peter Bae, vicepreședinte al Hanwha Aerospace Europe.

K9 TUNET, calibrul 155 mm/52, este cel mai popular sistem de artilerie din lume. Aproximativ 1.800 de unități ale artileriei cu șenile sunt operate de nouă țări, inclusiv cinci membre NATO - Polonia, Norvegia, Estonia, Finlanda și Turcia. Cifra reprezintă peste 50% din cota de piață globală a obuzierelor autopropulsate pe șenile.

Ales recent de Australia, Redback este cea mai modernă mașină de luptă din lume, oferind cea mai bună protecție blindată, mobilitate și putere de foc din clasa sa. Vehiculul utilizează o serie de tehnologii inovatoare, inclusiv șenilele din cauciuc compozit, un sistem de protecție activă “hard-kill” și un afișaj transparent montat pe cască.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel