Analiştii militari spun că Rusia încearcă să distrugă liniile de aprovizionare ale forțelor armate ucrainene înainte de sosirea ajutorului american

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: facebook.com/Operational Command South Ukraine.
Sursa foto: facebook.com/Operational Command South Ukraine.

În timp ce trupele ucrainene așteaptă muniția promisă de Statele Unite, armata rusă își continuă înaintarea lentă pe teritoriul ucrainean, potrivit presei și analiştilor americani. CNN relatează că satul Ocheretine din regiunea Donețk rămâne în centrul atenției trupelor rusești. Canalul citează grupul ucrainean de monitorizare DeepState, care relatează că rușii avansează spre vest aproape zilnic.

,,Zona este centrală pentru linia de apărare a Ucrainei de-a lungul acestei secțiuni a liniei de front și a fost o țintă principală pentru forțele rusești de când au capturat orașul industrial Avdiivka în februarie - la aproximativ 16 kilometri distanță", scrie CNN.

DeepState susține că succesul contraatacului ucrainean al Brigăzii 100 i-a împiedicat pe ruși să avanseze mai repede spre vest de-a lungul liniei de front de la Ocheretine. Cu toate acestea, analiştii subliniază că forțele armate ucrainene au nevoie ca asistența militară americană să ajungă în Ucraina cât mai curând posibil.

CNN citează un ofițer ucrainean din cadrul ''Comandamentului de Est'' al Ucrainei care a declarat neoficial că, dacă forțele rusești reușesc să captureze și să dețină Ocheretine, ar putea rupe unele rutele logistice vitale, conectând trei centre militare cheie - Kostiantinivka, Pokrovsk și Velika Novosilka.

CNN scrie că atât rapoartele ucrainene, cât și cele rusești indică faptul că Ucraina a reușit să oprească avansul rusesc în jurul Ciasov Iar, la aproximativ 40 de kilometri spre nord.

Analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), cu sediul la Washington, subliniază că ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a făcut referile ofensiva rusă în curs de desfășurare în apropiere de Ciasov Iar, Avdiivka și Donețk și a anunțat intenția Rusiei de a-și intensifica campania de atacuri pentru a perturba lanţul logistic militar ucrainean.

Experții americani consideră că Șoigu încearcă să facă iluzii, deoarece nu toate ofensivele rusești din estul Ucrainei au același succes, dar obiectivul este probabil intensificarea ofensivei actuale în aceste zone în următoarele săptămâni pentru a profita de minusurile cu care se confrunta ucrainenii până la sosirea unui nou ajutor militar american.

Având în vedere anunțul lui Șoigu, aceștia se așteaptă ca forțele rusești să își schimbe obiectivele și să intensifice în schimb atacurile asupra centrelor logistice ucrainene și a depozitelor de armament pentru a lovi infrastructura de transport, logistica și centrele militare ale Ucrainei.

Rușii vor încerca să provoace cât mai multe pagube infrastructurii și bazei industriale de apărare a Ucrainei înainte de sosirea așteptată a ajutorului militar american, afirmă analiștii americani.

,,Comandanții militari ruși ar putea spera că eforturile coordonate vor limita capacitatea Ucrainei de a distribui suficient de mult personal și echipament în zonele critice de pe linia frontului și vor întârzia îmbunătățirea capacităților forțelor armate ucrainene pe care le va oferi asistența americană", spun analiștii ISW.

Între timp, New York Times ne reamintește că planurile ofensive ale Rusiei nu se limitează la Donbas. Corespondenții ziarului din Harkov amintesc că săptămâna trecută, ministrul rus de externe Serghei Lavrov "a devenit cel mai înalt oficial de rang de la Kremlin care a precizat că Moscova intenționează să cucerească Harkovul".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel