Strategica

Preşedintele SUA, Donald Trump, a criticat vineri din nou Turcia, el afirmând că această ţară a ,,acţionat foarte, foarte rău'' şi riscă noi măsuri punitive din partea Washingtonului, reacţie survenită la scurt timp după ce un tribunal turc a respins un nou apel pentru eliberarea...

Scris de: S.I. Catalin       17 aug, 20:18

Președintele Franței, Emmanuel Macron, dă mâna de ajutor omologului turc Recep Tayyip Erdogan, în plin conflict cu SUA. 

Scris de: Vladimir Neagu       16 aug, 23:24

Canada trimite militari și avioane pentru activități NATO.

Scris de: Vlad Manolache       16 aug, 21:21

Didier Philippe, vicepresedinte MBDA, a vorbit într-un interviu exclusiv despre noua generație de rachete defensive Exocet.

Scris de: Sebastian Florea       15 aug, 19:58

Marea Britanie ar trebui să o prezenţă militară mult mai bine consolidată în Arctica pentru a contracara acțiunile Rusiei, care concentrează trupe de-a lungul coastei arctice, se arată într-un raport intitulat „Gheața subțire” al Comitetului de Apărare al Camerei...

Scris de: S.I. Catalin       15 aug, 18:15

Acțiunile Rusiei în Marea Azov sunt o încercare de a destabiliza Ucraina. Acest lucru a fost declarat de către Departamentul de Stat ca răspuns la o întrebare din partea  Voice of America , potrivit deschide.md.

Scris de: S.I. Catalin       15 aug, 14:43

Creșterea cheltuielilor militare americane are scopul de a atrage Rusia, China și Iranul într-o nouă spirală a cursei înarmărilor, au declarat marți mai mulţi experții rusi chestionați de TASS.

Scris de: S.I. Catalin       14 aug, 21:31

O redesenare a frontierelor pentru a include în Kosovo părţi ale Serbiei cu majoritate albaneză ar putea pune capăt tensiunilor persistente dintre Belgrad şi Pristina şi ar permite ambelor naţiuni să se îndrepte către aderarea la UE, a apreciat preşedintele kosovar Hashim Thaci,...

Scris de: S.I. Catalin       14 aug, 20:25

Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control (CUC) își exprimă îngrijorarea şi nedumerirea în legătură cu desfăşurarea neautorizată a unor exerciții militare cu forțarea râului Nistru, care ar putea genera noi tensiuni în Zona de Securitate,...

Scris de: S.I. Catalin       14 aug, 19:06

În analiza de astăzi vom face cunoștință cu o organizație mai puțin cunoscută, dar extrem de violentă și extrem de activă în Statele Unite.

H. D. Hartmann       14 aug, 14:02

MApN a oferit un răspuns în exclusivitate pentru DEFENSE ROMÂNIA în ceea ce privește o viitoare achiziție a elicopterelor de atac.

Scris de: Tudor Curtifan       14 aug, 06:49

O viitoare confruntare cu mişcarea islamistă palestiniană Hamas este doar o chestiune de timp, a declarat luni ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman, în condiţiile în care cele două tabere se află într-un fragil armistiţiu după o gravă escaladare a tensiunilor.

Scris de: S.I. Catalin       13 aug, 20:15

Rusia nu va tolera niciun fel de dialog care porneşte de o 'poziţie de forţă', a declarat ministrul apărării rus Serghei Şoigu într-un interviu, duminică, la postul de televiziune Rossia-24, citat de agenţia de presă RIA Novosti.

Scris de: S.I. Catalin       13 aug, 19:26

Preşedintele rus Vladimir Putin nu a ordonat încă sancţiuni de represalii împotriva Statelor Unite, deoarece Washingtonul nu a introdus încă noi restricţii asupra Moscovei şi nu este clar care vor fi acestea, a declarat luni Kremlinul.

13 aug, 16:04

Implementing a financial package just in time before the first round of US sanctions hit its economy, Iran has tried to halt a currency free-fall with measures to control allocation of foreign currency and keep it strictly for essential imports.

Sabena Siddiqi       13 aug, 14:48

La mijlocul lunii trecute un avion de supraveghere rus a fost interceptat în spațiul aerian al României.

Scris de: Tudor Curtifan       13 aug, 13:39

Rusia, Kazahstan, Turkmenistan, Azerbaidjan şi Iran au semnat duminică, în Kazahstan, o convenţie privind statutul juridic al Mării Caspice, un acord istoric încheiat după mai mult de 20 de ani de negocieri.

Scris de: S.I. Catalin       12 aug, 16:38

Statele Unite ale Americii au cerut duminică Marii Britanii să renunţe la sprijinul faţă de acordul nuclear din 2015 cu Iran şi să îşi unească forţele cu Washingtonul pentru a contracara ameninţarea globală pe care acesta consideră că o reprezintă Teheranul.

Scris de: S.I. Catalin       12 aug, 13:57

Dr. James M. Dorsey, lector la Școala de Studii Internaționale S. Rajaratnam de la Universitatea Tehnică Nanyang din Singapore, consultant și expert în politica Orientului Mijlociu, Africa de Nord, Asia de Sud-Est și Centrală, face o analiză pentru DEFENSE ROMÂNIA despre ...

James M. Dorsey       12 aug, 10:10

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a calificat noul proiect de gazoduct al Rusiei- Nord Stream 2 - drept "calul troian" al Kremlinului împotriva securităţii energetice şi geopolitice a UE, îndemnând partenerii europeni să nu cedeze şiretlicurilor Moscovei, informează...

Scris de: S.I. Catalin       11 aug, 16:17

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că parteneriatul Turciei cu Statele Unite este în pericol, avertizând Ankara să înceapă să caute noi aliați.

11 aug, 14:38

Tweet-diplomația Președintelui Trump a anunțat Vineri dimineața o nouă escaladare a sancțiunilor economice împotriva Turciei.

H. D. Hartmann       10 aug, 23:51

Într-o analiză deosebit de interesantă, dar şi surprinzătoare privind războiul comercial tot mai amplu între Statele Unite şi China, se relevă faptul că în acest moment statutul de lider maxim al preşedintelui Chinei, Xi Jinping este pus la îndoială de liderii partidului...

H. D. Hartmann       10 aug, 14:30

Coreea de Nord îşi va păstra expertiza în domeniul nuclear în pofida promisiunilor făcute SUA în favoarea denuclearizării, a declarat vineri ministrul de externe nord-coreean Ri Yong Ho citat de o sursă media din Iran, unde efectuează o vizită.

Scris de: S.I. Catalin       10 aug, 13:03

Prezenţa şi activitatea militară NATO în statele baltice a transformat regiunea într-o zonă în care incidentele au devenit posibile, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, după ce un avion de vânătoare Eurofighter, aparţinând forţelor...

Scris de: S.I. Catalin       10 aug, 08:59

Diplomatul Cristian Diaconescu a comentat pentru Defense Romania recenta poziție a Federației Ruse în ceea ce privește apropierea Georgiei de NATO, dar mai ales amenințările pe care prim-ministrul rus Dmitri Medvedev le-a făcut în urmă cu doar câteva zile.

Scris de: Tudor Curtifan       09 aug, 22:13

Începând cu data de 2 august, Iranul este teatrul unor manifestaţii de amploare împotriva condiţiilor economice şi financiare dezastruoase pe care acesta le traversează.

H. D. Hartmann       09 aug, 18:38

Statele Unite și Iranul nu au fost niciodată într-un conflict militar direct, dar prin impunerea de-a lungul mai multor decenii a unor pachete de sancțiuni unilaterale, SUA a folosit puterea sa economică ca pe o armă într-un război umbrit al sancţiunilor care a început 1979...

Scris de: S.I. Catalin       08 aug, 15:09

SUA vor aplica de la 23 august taxe vamale de 25% pe un total de 50 de miliarde de produse chinezeşti, a anunţat marţi reprezentantul american pentru comerţ.

Scris de: S.I. Catalin       08 aug, 08:43

SUA au cerut marţi Moscovei să se retragă din Abhazia şi Osetia de Sud, cele două regiuni separatiste georgiene a căror independenţă a fost recunoscută de Rusia în urmă cu zece ani şi unde menţine o puternică prezenţă militară.

Scris de: S.I. Catalin       08 aug, 08:13

Click pentru a naviga in paginile din categoria STRATEGICAurmatoarea

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2018 - Toate drepturile rezervate.
defense.n-nxt.23