Forțele ucrainene pentru Operații Speciale au țintit și distrus un alt sistem rusesc de apărare antiaeriană BUK (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Militarii ucraineni din cadrul unei unităţi a Forțelor pentru Operații Speciale au efectuat un atac cu rachete împotriva unui sistem rusesc de apărare antiaeriană Buk-M1, a precizat serviciul de presă al Forțelor Armate ale Ucrainei.

În timpul operațiunilor de recunoaștere într-una dintre zone, operatorii Regimentului 3 Separat al Forțelor pentru Operații Speciale (SSU) au descoperit un sistem de apărare antiaeriană Buk-M1 inamic care se pregătea să lanseze rachete.

Forțele speciale au transmis coordonatele țintei inamice unei unități de artilerie a Forțelor Armate Ucrainene, după care aceasta a fost lovită. "Buk-M1 nu a avut timp să lanseze nici măcar o rachetă - a fost distrus cu promptitudine", se arată în comunicat.

Sistemul de apărare antiaeriană avariat a fost desfășurat într-o poziție de tragere și pregătit să intercepteze ținte aeriene, dar nu a reușit să detecteze dronă de recunoaștere ucraineană.

 

Ucraina a lansat o adevărată campanie de distrugere a sistemelor rusești de apărare aeriană 


În aprilie, Forțele Armate Ucrainene au publicat în mod constant informații despre distrugerea sistemelor de apărare aeriană rusești, ceea ce poate indica faptul că își intensifică eforturile de a distruge sistemele de apărare aeriană inamice.

În special, numai în această lună, a fost raportat că un lansator Buk-M2, un vehicul de transport și lansare și o stație radar au fost distruse, împreună cu două lansatoare Buk-M1 și alte două lansatoare de rachete.

În prezent, majoritatea sistemelor antiaeriene ruseşti sunt distruse cu ajutorul dronelor de recunoaștere și al sistemului de rachete HIMARS. Cu toate acestea, dronele FPV și cele kamikaze au devenit mai frecvent utilizate pentru astfel de misiuni.

Unul dintre cele mai sugestive cazuri de utilizare a dronelor este distrugerea unui radar rusesc și a unui lansator Buk-M2 de către o unitate specială SSU care a folosit drone kamikaze.

Anterior, Ucraina a prezentat un nou model de drona kamikze care poate lovi ținte la o distanţă de peste 100 de kilometri.

În viitor, noua creație ar trebui să devină un mijloc de distrugere a țintelor atât la sol, cât și în aer, datorită vitezei sale și a încărcăturii explozive de care dispune.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel