Zaharova: Ucraina și-a primit ”recompensa”. Iată de ce sunt atât de nervoși oficialii de la Moscova, după aprobarea ajutorului american pentru Ucraina

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Lansatorul HIMARS construit de Lockheed Martin lansează o rachetă GMLRS în timpul unui test la White Sands Missile Range, New Mexico
Lansatorul HIMARS construit de Lockheed Martin lansează o rachetă GMLRS în timpul unui test la White Sands Missile Range, New Mexico

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a reacționat dur la recentul pachet de ajutoare de 60 de miliarde de dolari SUA pentru Ucraina, numindu-l o „recompensă” pentru adoptarea legii mobilizării.

Vorbind la o conferință de presă la Moscova, Zaharova l-a citat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski , care a sugerat că sarcina protejării țărilor NATO revine acum Ucrainei, spunând: „Armata SUA nu mai trebuie să lupte pentru a proteja țările NATO. Ucrainenii o fac. Lumea civilizată oferă doar arme”.

Totuși oficialul rus uită să spună și că Ucraina protejează întreaga Europă tocmai de o potențială agresiune a Rusiei.

„Zelenski schimbă viețile cetățenilor ucraineni în banii contribuabililor din SUA și țările Alianței Nord-Atlantice. Doar contribuabilii din acele țări habar nu au ce plătesc, pentru că mass-media din acele țări nu le spun despre asta, ei denaturează imaginea”, a subliniat ea.

Zakharova a subliniat că de data aceasta Ucraina va trebui să returneze banii, cei mai mulți dintre care vor fi folosiți pentru a crea locuri de muncă în SUA. „Cu acești bani vor fi „făcute” zeci de mii de morminte din Ucraina. În SUA, acestea sunt locuri de muncă, iar în Ucraina – morminte”, a spus ea.

 

De ce sunt atât de nervoși oficialii ruși. Elemente cheie din Crimeea sunt în raza de acțiune a rachetelor ATACMS

Lansatoare M270 și HIMARS, capabile să lanseze rachete de ultimă generație ATACMS.

Prima tranșă de un miliard de dolari, din pachetul de ajutor al SUA în valoare de 60 de miliarde de dolari a plecat deja. Departamentul Apărării al SUA se pregătește de ceva timp pentru începerea livrării.

Expertul german în securitate Nico Lange a declarat pentru DW „Pentagonul a pregătit deja echipamentele și le-a prepoziționat în locurile potrivite, gata de plecare, astfel încât lucrurile să poată trece acum granița foarte repede”.

Livrările americane de muniție de artilerie către Ucraina vor avea loc în primul rând prin Germania și Polonia. În Ucraina, echipamentele ajung rapid pe linia frontului, fiinf folosite rute diverse - atât feroviare, cât și rutiere.

Noul pachet de ajutor va include pentru prima dată obuze de artilerie ATACMS cu o rază de acțiune de 300 de kilometri.

Generalul (r) Ben Hodges a spus că crede că Ucraina ar putea folosi noua aprovizionare pentru a viza structurile de comandă rusești și depozitele de muniții și arme chiar mai mult decât înainte.

Cele trei puncte de acces în Peninsula Crimeea sunt printre cele mai importante ținte militare”, spune și Nico Lange. El presupune că Ucraina va încerca să elimine tot mai multe puncte nevralgice ale rutelor de aprovizionare rusești către Crimeea în lunile următoare – până la cea mai importantă rută de aprovizionare: Podul Kerci, care leagă Rusia de Crimeea.

„Există o gamă întreagă de tipuri de muniții pe care doar SUA le pot furniza în acest moment”, a spus Lange. Mai ales pentru că durează atât de mult să intensifice producția de muniție în Europa.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel