Bombardierele strategice americane B-1B au părăsit teatrul de operații european, după o lună de dislocare la Baza Aeriană Morón din Spania

Ionel Copcea |
Data publicării:
B-1B Lancer / Foto: SU AirForce, Sgt. Holly Cook
B-1B Lancer / Foto: SU AirForce, Sgt. Holly Cook

Comandamentul European al Forțelor Armate ale SUA a informat, pe 24.04.2024, că grupul de bombardiere strategice americane B-1B Lancer, care s-a aflat timp de o lună la Baza Aeriană Morón din Spania, a revenit în Statele Unite.

,,Bombardierele B-1B Lancers aparținând Escadrilei 9 Expediționare de Bombardament s-au întors la Baza Aeriană Dyess din Texas”, se arată într-un comunicat de presă al comandamentului, preluat de agenția rusă Interfax.

După cum au precizat reprezentanții Comandamentului European, pe timpul defășurării în Europa, care a început pe 24 martie, bombardierele B-1B au îndeplinit mai multe misiuni pentru creșterea interacțiunii cu aliații din cadrul NATO, zburând inclusiv în spațiile aeriene ale Cehiei, Greciei, Turciei și Marii Britanii.

,,Această desfășurare a reprezentat o nouă oportunitate semnificativă pentru armata americană de a demonstra capacitatea noastră de a opera în colaborare cu aliații și partenerii din Europa, pentru a ne consolida forța comună”, a declarat generalul James Hecker, comandantul Forțelor Aeriene ale SUA din Europa.

Comentariul autorului: Patru bombardiere strategice americane B-1B Lancer au fost aduse în Europa, în două celule de câte două aeronave, pe 24 și respectiv 26 martie.

Avioanele, cu numerele de înregistrare 85-0061, 86-0117, 86-0124 și 86-0125, au îndeplinit o nouă misiune de tip Bomber Task Force pe continentul european.

Atât la sosire, cât și la plecare, bombardierele americane au folosit traiecte de zbor aproape similare prin nordul Europei și regiunea arctică. De fiecare dată, acestea au fost interceptate de avioane rusești de vânătoare de tip MiG-31BM aparținând Flotei de Nord.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel