Occidentul trebuie să evite să devină la fel de dependent de China cum a fost de Rusia

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că China ar trebui să înceteze să mai susțină Federația Rusă în războiul pe care aceasta in poarta împotriva Ucrainei dacă dorește să aibă relații bune cu Occidentul și, de asemenea, a avertizat aliații să nu devină dependenți de resursele chinezești.

Stoltenberg a declarat că Federația Rusă are nevoie în mod crucial de sprijinul Chinei, care îi susține complexul militar-industrial prin furnizarea de bunuri de înaltă tehnologie, în special semiconductori.

,,Anul trecut, Rusia a importat 90% din microelectronica necesară din China, folosită pentru a produce rachete, tancuri și avioane. De asemenea, China furnizează Rusiei capacități îmbunătățite şi acces la satelițiși imagistică", a declarat Stoltenberg în timpul unei vizite la Berlin, potrivit Reuters.

Secretarul general al NATO a reamintit că Beijinugul și-a manifestat dorința de a avea relații bune cu Occidentul.

,,În același timp, Beijingul continuă să alimenteze cel mai mare conflict armat din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace. Ei nu pot avea ambele variante", a avertizat el.

Stoltenberg i-a avertizat pe aliații occidentali să nu devină la fel de dependenți de China cum au fost în trecut de Rusia.

,,În trecut, am făcut greșeala de a deveni dependenți de petrolul și gazele rusești. Nu trebuie să repetăm această greșeală cu China. Să depindem de banii, materiile prime, tehnologiile sale - dependențele ne fac vulnerabili", a subliniat el.

Recent, ambasadoarea SUA la NATO, Julianne Smith, a declarat că Beijingul ajută Rusia să-și atingă obiectivele militare în Ucraina, continuând să vândă bunuri precum tehnologie pentru drone sau componente de praf de pușcă.

Anterior, secretarul de stat american Antony Blinken a criticat China pentru susținerea industriei de apărare a Rusiei, afirmând că Beijingul este în prezent principalul furnizor de componente critice pentru războiul de agresiune pe care Rusia îl duce împotriva Ucrainei. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel