În ciuda aprobării ajutorului militar oferit de SUA, Europa ar trebui să-și sporească sprijinul pentru Ucraina

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Transport militar al unei mașini de luptă Marder în Germania. Photo source: Bundeswehr
Transport militar al unei mașini de luptă Marder în Germania. Photo source: Bundeswehr

În timpul primei sale vizite în Germania, prim-ministrul britanic Rishi Sunak a subliniat necesitatea ca Europa să continue să sprijine ferm Ucraina. ,,Suntem uniți [cu Germania] prin faptul că dorim să sprijinim Ucraina atât timp cât va fi nevoie", a declarat Rishi Sunak, subliniind că agresiunea militară rusă "să se încheie cu un eșec".

În timpul unei conferințe de presă comune cu cancelarul german Olaf Scholz, Sunak a adăugat: "Apărarea democrației noastre, a proceselor și instituțiilor noastre democratice este o prioritate absolută și nu vom tolera nicio activitate care să o submineze. ... Apărăm valori care sunt deosebit de importante pentru noi".

Cancelarul german a dat asigurări că Berlinul va continua să fie unul dintre cei mai mari susținători europeni ai Ucrainei, în timp ce și-a reiterat decizia de a nu furniza Kievului rachete cu rază lungă de acțiune Taurus.

,,În ceea ce privește sistemul de armament Taurus pe care l-ați menționat, decizia mea (de a nu le furniza Ucrainei) nu se va schimba", a declarat Olaf Scholz în cadrul unei conferințe de presă.

Cu o zi înainte, Germania și-a anunțat intenția de a furniza Ucrainei un sistem Patriot pentru a proteja infrastructura ucraineană de atacurile cu rachetele rusești.

Comentând adoptarea legii americane privind asistența acordată Ucrainei în valoare de peste 60 de miliarde de dolari, Scholz a calificat decizia drept "încurajatoare și necesară".

,,Este un semnal încurajator și necesar faptul că Congresul SUA a alocat acum fonduri pentru a sprijini Ucraina. Această decizie arată că Putin se înșeală dacă crede că țările europene, SUA și alți susținători vor abandona Ucraina. Noi nu vom face acest lucru", a dat asigurări Scholz.

Cu toate acestea, după cum a precizat cancelarul german, asistența americană "nu ne scutește pe noi, aici, în Europa, de sarcina de a ne extinde în continuare sprijinul acordat Ucrainei, astfel încât țara să se poată apăra împotriva agresiunii. Toți europenii trebuie să ia deciziile necesare în funcție de puterea lor economică".

Pe lângă Ucraina, Sunak și Scholz au discutat despre planurile de a produce în comun sistemul de artilerie telecomandat care să fie montat pe vehiculele blindate Boxer.

Marea Britanie face parte, de asemenea, dintr-un grup de aproximativ 20 de țări care s-au alăturat proiectului german de apărare aeriană numit European Sky Shield Initiative.

Proiectul va include achiziționarea în comun a sistemelor cu rază scurtă, medie și lungă de acțiune, inclusiv a sistemului german Iris-T, a sistemului Patriot și a sistemului Arrow 3. Franța nu s-a alăturat încă proiectului.

Înainte de vizita sa în Germania, premierul britanic Sunak a vizitat Polonia, unde a anunțat un important pachet de ajutor pentru Ucraina și planurile guvernului britanic de a crește cheltuielile pentru propria apărare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel