Rușii mai încasează o lovitură combinată: Depozite de combustibil și o uzină metalurgică de pe teritoriul Rusiei, ținta dronelor ucrainene

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Atacul ucrainean cu drone din noaptea de 24 aprilie a fost confirmat de Ministerul rus al Apărării, dar și de șefii regiunilor Smolensk și Lipetsk unde au fost lovite obiective.

Dronele Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) au atacat două depozite de petrol din regiunea Smolensk (localitățile Yartsevo și Rozdorove), unde erau stocați 26.000 de metri cubi de combustibil, potrivit publicației RBK - Ucraina. (VIDEO)

Guvernatorul regiunii Smolensk, Vasyl Anokhin, a confirmat atacul. Acesta a precizat că a avut loc un incendiu la două unități din două raioane ale regiunii. Locuitorii din regiunea Smolensk s-au plâns pe rețelele sociale de explozii și incendii la depozitele de petrol. Potrivit acestora, cel puțin 4-5 explozii au fost auzite înainte de incendii. În după-amiaza de 24 aprilie, pompierii din regiune încă nu reușiseră să stingă incendiile în totalitate.

”Regiunea noastră este din nou atacată de UAV-urile ucrainene”, a anunțat Anokhin, la cinci dimineața, pe Telegram. ”Stingerea incendiilor continuă în raioanele Smolensk și Yartsevo.(…) Incendiile au fost localizate și nu există nicio amenințare ca acestea să se extindă dincolo de incintă”, a mai precizat guvernatorul la amiază.

Dronele ucrainene au mai lovit regiunea Smolensk și în urmă cu patru zile, fiind avariate o instalație de procesare a benzinei și un depozit de petrol în localitatea Kardymovo.

Tot în  noaptea de 24 aprilie, dronele ucrainene au atacat și o fabrică metalurgică din Lipetsk. Uzina metalurgică Novolypetsk, care este una dintre cele mai mari din Rusia, a fost lovită de două drone. Miercuri dimineață, în jurul orei cinci, guvernatorul regiunii Lipetsk, Ihor Artamonov, a anunțat  „căderea” unei drone pe teritoriul zonei industriale Lipetsk.

”Un UAV s-a prăbușit într-o zonă industrială a orașului Lipetsk. Nu sunt victime. Oamenii legii lucrează la fața locului”, a spus Artamonov, fără să precizeze dacă a fost ceva avariat.

Potrivit publicației ucrainene Militarnyi, atacul ucrainean a dus la oprirea stației de oxigen a uzinii metalurgice.

Obiectivul a mai fost lovit cu UAV-uri în luna februarie a acestui an. Atunci guvernatorul a susținut că a fost un incendiu „într-unul dintre ateliere”.

Uzina metalurgică Novolypetsk (NLMK) din Lipetsk, Rusia, este una dintre cele mai mari întreprinderi de metalurgie feroasă. Fabrica este un furnizor de oțel, aliaje și oțel laminat pentru întreprinderile din complexul industrial de apărare rus.

În același timp, Ministerul rus al Apărării a dat asigurări că a „respins” atacul ucrainean și că ar fi doborât opt ​​drone în regiunile Kursk, Belgorod, Voronezh și Smolensk.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel