Acordul de la Doha: Atac în timpul unei adunări politice la Kabul

S.I. Catalin |
Data publicării:

Focuri de armă au răsunat vineri în timpul unei adunări politice în vestul Kabulului, a anunţat un responsabil afgan, ceea ce ar fi primul atac din capitala Afganistanului după acordul încheiat între talibani şi SUA, informează AFP şi Reuters.

,,Forţele speciale afgane şi forţele poliţiei sunt la faţa locului", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Nasrat Rahimi.

Atacul a avut loc în timpul unei adunări la care era prezent un important lider politic afgan, Abdullah Abdullah, acesta reuşind să scape fără a fi rănit.

"Atacul a început cu o explozie, aparent o rachetă care a aterizat în zonă, Abdullah şi alţi politicieni au scăpat din atac fără a fi răniţi", a anunţat purtătorul de cuvânt al lui Abdullah, Fraidoon Kwazoon, care a fost şi el prezent la adunarea politică.

Talibanii au negat orice implicare în acest atac, pe care l-au calificat drept "inacceptabil".

Preşedintele Afganistanului, Ashraf Ghani, a condamnat la rândul său atacul, calificându-l drept "o crimă împotriva umanităţii".

SUA şi insurgenţii talibani au semnat sâmbătă, la Doha, un acord care prevede o perioadă de 14 luni pentru retragerea integrală a forţelor internaţionale din Afganistan şi eliberarea a 5.000 de prizonieri talibani în schimbul celor 1.000 de membri ai forţelor afgane deţinuţi de rebeli. Acordul mai include angajamentul talibanilor că nu vor permite folosirea teritoriului afgan împotriva altor ţări.

Talibanii au anunţat încă de luni că pun capăt armistiţiului parţial şi că vor ataca din nou forţele guvernului de la Kabul. Până marţi seara, talibanii au executat 33 de atacuri în 16 din cele 34 de provincii afgane, soldate cu 14 morţi şi peste 20 de răniţi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel