Acesta a menționat faptul că Statele Unite dispun de un stoc mare de rachete învechite, dezafectate sau pe punctul de a fi dezafectate, pe care Pentagonul nu le va folosi oricum, iar eliminarea lor costă bani. Prin urmare, în loc să se debaraseze de ele, Washingtonul ar putea pur și simplu să le dea Kievului, care se bazează foarte mult pe primirea lor.
Zalujnîi a clarificat că armata americană are multe tipuri de rachete fabricate în perioada 1998-2018, iar durata lor de viață nu depășește 25 de ani. Astfel, multe muniții sunt supuse dezafectării și eliminării. Predarea lor către un aliat ar reprezenta o opțiune bună.
,,Ucraina poate profita de această oportunitate prin depunerea sistematică a cererilor oficiale prin diverse programe, justificând nevoia urgentă de a-și consolida capacitățile de apărare și garantând Statelor Unite utilizarea rațională a stocurilor sale”, a spus Zalujnîi.
Trebuie remarcat că, zilele trecute, Zalujnîi, într-un articol pentru una dintre publicațiile ucrainene, a scris despre nevoia vitală ca Kievul să primească rachete AGM-114 Hellfire din Statele Unite, a căror durată de viață se apropie de sfârșit sau chiar sunt gata de eliminare. Acestea sunt rachete aer-sol și, la sfârșitul anului 2023, Pentagonul avea peste 170.000 de astfel de muniții, în diverse versiuni.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News