Axios relata zilele trecute informația conform căreia Putin a dezvăluit că „în următoarele 60 de zile, va întreprinde noi eforturi pentru a ocupa teritorii până la granițele administrative ale regiunilor ucrainene în care Rusia deține poziții semnificative”.
Angajamentul total al lui Putin față de război, dar mai ales păcăleala continuă administrată lui Trump, pare că l-au înfuriat în sfârșit pe șeful de la Casa Albă. ”De fiecare când vorbim, (Putin) este extrem de amabil. Doar că, după fiecare discuție telefonică cu el, urmează un alt atac asupra Ucrainei”, cam așa sună declarația aproximativă a lui Trump, făcută atunci când a anunțat livrarea către Ucraina de echipamente militare „extrem de sofisticate”, inclusiv sisteme de apărare aeriană Patriot.
Ba, mai mult, Trump a cerut intensificarea atacurilor asupra orașelor rusești precum Moscova și Sankt Petersburg, în timpul unei convorbiri telefonice cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, a relatat The Financial Times (FT), citând surse familiare cu apelul.
„Volodimir, poți ataca Moscova? ... Poți ataca Sankt Petersburgul?”, l-a întrebat Trump pe Zelenski în timpul unei convorbiri telefonice, potrivit a două surse. „Absolut. Putem, dacă ne dai armele”, ar fi răspuns președintele ucrainean.
Ofensivă generală. Care ar putea fi rezultatele?
Până acum, Rusia a exploatat lipsa sprijinului american și a dezlănțuit atacuri zilnice în masă asupra orașelor ucrainene, forțând apărătorii ucraineni să epuizeze rezervele din ce în ce mai mici de muniție antiaeriană.
Cu toate acestea, rușii nu reușesc să străpungă apărarea ucraineană, iar motivul a fost explicat recent de fostul comandant al armatei ucrainene, Valeri Zaluzhnîi El a declarat că războiul a ajuns într-un impas, deoarece câmpul de luptă a devenit complet „transparent” pentru fiecare dintre părțile beligerante, datorită utilizării masive a vehiculelor aeriene fără pilot, sau dronelor aeriene.
Rusia nu are o superioritate în ceea ce privește dronele pe câmpul de luptă, judecând după faptul că nu au existat încă progrese majore, dar nici Ucraina nu are suficiente drone pentru a opri complet avansul Federației Ruse.
Avansul în zone deschise a devenit extrem de periculos pentru ambele părți, deoarece orice mișcare de trupe este filmată din aer, iar soldații și echipamentul inamic pot fi distruse instantaneu.
Orice se află la o distanță de douăzeci de kilometri de linia frontului a devenit o țintă potențială, iar prețul acestor drone este atât de mic încât sunt folosite chiar și pentru a viza soldați individuali.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News