Tentativă de asasinat împotriva premierului Irakului. Atac cu dronă asupra reședinței

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Premierul irakian Moustafa ak-Kazimi. Sursă foto: DohaInstitute.org
Premierul irakian Moustafa ak-Kazimi. Sursă foto: DohaInstitute.org

SUA au condamnat sâmbătă atacul cu dronă care a vizat reşedinţa din Bagdad a premierului irakian Moustafa ak-Kazimi, denunţând un ''act aparent de terorism'', relatează Agerpres, care citează AFP.

''Suntem uşuraţi să aflăm că prim-ministrul este nevătămat. Acest aparent act de terorism, pe care îl condamnăm cu fermitate, a vizat inima statului irakian'', a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, potrivit unui comunicat. ''Suntem în contact strâns cu forţele de securitate irakiene responsabile cu respectarea suveranităţii şi independenţei Irakului şi ne-am oferit asistenţa în investigarea acestui atac'', a adăugat el.

Premierul irakian Moustafa al-Kazimi a scăpat ''nevătămat'' dintr-o ''tentativă de asasinat eşuată'' care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică cu o dronă încărcată cu explozibil asupra reşedinţei sale în Zona Verde din Bagdad, a anunţat biroul premierului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel