Două rachete Katiușa, lansate către ambasada SUA din Irak. Sistemul C-RAM a doborât una din ele

Tudor Curtifan |
Data publicării:
sistemul de apărare antirachetă american C-RAM
sistemul de apărare antirachetă american C-RAM

Două rachete au vizat duminică dimineaţa zona verde ultrasecurizată din Bagdad care găzduieşte ambasada SUA, au declarat forţele de securitate irakiene într-un comunicat, informează Agerpres, care citează AFP.

"Zona verde din Bagdad a fost ţinta a două rachete Katiuşa. Prima a fost doborâtă în aer de bateriile de apărare C-RAM, a doua a căzut într-o piaţă, distrugând două vehicule", se arată în comunicat.

O sursă de securitate a declarat pentru AFP că racheta doborâtă a căzut în apropierea ambasadei SUA, în timp ce a doua a căzut la 500 de metri de ea.

Atacul nu a fost revendicat.

 

Grupările pro-iraniene se află în spatele atacurilor împotriva SUA în Irak, dar nu le revendică



În ultimele luni, zeci de atacuri cu rachete sau atacuri cu drone au vizat trupele americane şi interesele SUA în Irak. Niciodată revendicate, aceste atacuri sunt în mod sistematic puse de Statele Unite pe seama facţiunile irakiene pro-Iran.

Atacul de duminică a avut loc după ce Irakul a anunţat deja oficial încheierea "misiunii de luptă" pe teritoriul său a coaliţiei internaţionale antijihadiste conduse de Washington şi a trupelor americane angajate în acest cadru.

În realitate, cei aproximativ 2.500 de militari americani şi cei 1.000 de militari ai coaliţiei vor rămâne în Irak pentru a continua un rol de instruire, consiliere şi asistenţă. Facţiunile irakiene pro-iraniene cer plecarea tuturor forţelor americane staţionate în ţară.

Duminică Irakul marchează cea de-a zecea aniversare de la plecarea trupelor americane pe 18 decembrie 2011, după invazia din 2003 împotriva regimului lui Saddam Hussein. Washingtonul şi-a redistribuit apoi trupele în ţară ca parte a luptei antijihadiste. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel