Militarii americanii au doborât o dronă care viza ambasada SUA din Bagdad (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Militarii americanii au doborât luni seara o dronă care viza ambasada SUA din Bagdad, au anunţat surse de securitate, la câteva ore după un alt atac cu rachetă asupra unei baze în care se aflau staţionaţi soldaţi americani în vestul Irakului, relatează AFP.

În noaptea de luni spre marţi, sistemele americane de apărare C-RAM au intrat în acţiune, trăgând salve.

Potrivit unor surse de securitate irakiene, sistemele de apărare au interceptat un dispozitiv aflat în zbor, o nouă tehnică de atac preferată de susţinători ai Iranului în Orientul Mijlociu.

De la începutul anului, 47 de atacuri au vizat obiective ale Statelor Unite în Irak, unde sunt staţionaţi 2.500 de soldaţi americani în cadrul unei coaliţii internaţionale de luptă împotriva grupării jihadiste Stat Islamic.

Sistemul C-RAM protejează de mai mulți ani trupele americane din bazele militare din Irak 

Sistemul C-RAM [Counter rocket, artillery, and mortar] - poate trage 3.000 de proiectile de 20 mm într-un minut. În prezent sistemul C-RAM protejează Green Zone, perimetrul în care se afla şi Ambasada SUA din Irak.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel