Irak: Atac cu drone-kamikaze asupra aeroportului internaţional din Erbil

DefenseRomania Team |
Data publicării:
sistemul de apărare antirachetă american C-RAM
sistemul de apărare antirachetă american C-RAM

Un atac cu drone-kamikaze a avut loc marţi seară împotriva aeroportului internaţional din Erbil, în apropierea consulatului american din acest oraş situat în nordul Irakului, potrivit unui comunicat al unităţii de combatere a terorismului din Kurdistanul irakian, transmite AFP.

Atacul, care a avut loc în jurul orei 19:30 GMT, nu a provocat victime şi nici daune materiale, iar pompierii au controlat un început de incendiu, se arată în comunicat.

Aeroportul din Erbil, unde se află o bază militară a coaliţiei internaţionale de combatere a grupării jihadiste Stat Islamic, a fost deja vizat în aprilie de un atac cu o dronă încărcată cu explozivi.

Interesele SUA în Irak au fost ţinta unor atacuri repetate şi în creştere în ultimele luni.

Luni, o dronă-capcană care viza ambasada SUA la Bagdad a fost doborâtă la câteva ore după un atac cu rachete asupra unei baze din vestul Irakului, unde se află trupe americane SUA.

Statele Unite acuză în mod sistematic facţiuni pro-iraniene ca fiind responsabile pentru aceste operaţiuni.

De la începutul anului, aproximativ 48 de atacuri au vizat interesele americane în Irak, unde 2.500 de soldaţi americani sunt desfăşuraţi ca parte a coaliţiei internaţionale antiteroriste.

Noua utilizare a dronelor dă bătăi de cap coaliţiei deoarece bateriilor de apărare C-RAM, instalate de armata SUA pentru a-şi apăra trupele, pot interceptarea acestor dispozitive.

Aceste noi atacuri au loc la o săptămână după cele americane împotriva poziţiilor Hachd al-Chaabi, forţe paramilitare pro-iraniene care acţionează în Siria şi Irak, în urma cărora au fost ucişi 12 luptători.

Hachd al-Chaabi, o prezenţă paramilitară importantă în Irak, salută în mod regulat lansarea de rachete şi drone-capcane, dar nu îşi asumă niciodată responsabilitatea atacurilor.

Ca semn al îngrijorării în legătură cu noi atacuri cu drone, SUA au anunţat recent că oferă până la trei milioane de dolari pentru informaţii despre atacurile ce vizează interesele americane în Irak. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel