Baze americane atacate din nou cu rachete în Irak

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Oficiali ai armatei irakiene au anunțat că, pe 9 iunie, mai multe rachete au lovit facilități în care se află militari și contractori americani. Printre obiectivele atacate se află o bază aeriană situată la nord de Bagdad și o bază militară de pe Aeroportul Internațional Bagdad.

Baza aeriană Balad, unde își au sediul contractorii americani, a fost lovită cu cel puțin trei rachete, iar asupra bazei de pe aeroportul Bagdad, folosită de avioanele militare ale SUA, a fost lansată cel puțin o rachetă, se precizează într-un articol al Reuters.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, pe 6 iunie, baza aeriană din Ain al-Assad, tot din Irak, unde se află militari americani a fost ținta unui atac cu drone, care au fost însă interceptate la timp de bateriile antiaeriene de apărare apropiată (C-RAM). Mai devreme, în aceeași zi, o rachetă a căzut peste aeroportul din Bagdad fără a face victime.

De la preluarea mandatului de președinte al SUA de către Joe Biden, la sfârşitul lunii ianuarie, peste 30 de atacuri, cu bombă sau cu rachetă, au vizat convoaie logistice irakiene ale coaliţiei, baze unde staţionează soldaţi americani sau reprezentanţe diplomatice americane, potrivit Defense România.

De regulă, aceste atacuri nu sunt revendicate, dar Washingtonul acuză grupările paramilitare irakiene apropiate de Iran, că vizează trupele şi diplomaţii americani.

În martie 2021, un antreprenor american a suferit un atac de cord și a murit în timp ce mai multe  rachete au lovit o bază care găzduia trupe americane în Irak.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel