Atac cu dronă împotriva unei baze a militarilor americani din Irak

Eduard Pascu |
Data publicării:

Un atac cu dronă a fost întreprins vineri dimineaţă, fără a face victime, contra unei baze militare care găzduieşte militari americani în Kurdistanul irakian (nord), a indicat sâmbătă pentru France Presse coaliţia internaţională antijihadistă în Irak.

”O dronă a lovit o bază a coaliţiei în Kurdistan, nu au existat victime şi nici pagube materiale”, a declarat purtătorul de cuvânt al coaliţiei conduse de SUA, colonelul Wayne Marotto, transmite Agerpres.

Potrivit presei locale kurde, atacul a vizat baza de la Al-Harir, la 70 km nord-est de Erbil, capitala regiunii autonome Kurdistan.

Acest atac a avut loc cu câteva zile înainte de vizita premierului irakian Moustafa al-Kazimi luni la Washington, pentru a discuta cu preşedintele Joe Biden despre prezenţa militară americană în Irak, ţară prinsă la mijloc între aliaţii săi Statele Unite şi Iran, la rândul lor inamici declaraţi.

Statele Unite mai au desfăşuraţi în Irak în jur de 2.500 de militari, din cei 3.500 ai coaliţiei internaţionale.

Plecarea lor este cerută de puternicele facţiuni pro-Iran, cărora le-au fost atribuite zeci de atacuri contra intereselor americane în Irak în ultimele luni.

Într-un comunicat emis vineri, 'Comitetul de coordonare a facţiunilor rezistenţei irakiene', considerat o acoperire a facţiunilor pro-Iran, a cerut din nou 'retragerea tuturor forţelor americane' şi 'sfârşitul ocupaţiei', avertizând că, în caz contrar, atacurile vor continua.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel