UAV neidentificat cu explozibil la bord a lovit zidul unei baze SUA din Irak. Americanii oferă recompensă

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:

O dronă neidentificată cu exploziv la bord a lovit, luni, zidul bazei militare americane situată pe Aeroportul Internațional Bagdad din Irak.

Un atac similar a avut loc pe 10 iunie, tot în zona aeroportului din Bagdad, când au fost folosite trei drone încărcate cu exploziv. Unul dintre UAV-uri a fost interceptat și distrus.

La scurt timp după incident, Departamentul de Justiție al SUA a precizat că oferă o recompensă de până la 3 milioane de dolari pentru informații despre atacurile împotriva americanilor din Irak.

Începând cu luna mai, atacurile asupra trupelor americane din Irak s-au intensificat. Duminică un convoi american de pe autostrada Salahuddin, la nord de Bagdad, a fost vizat de un atac cu dispozitiv exploziv, iar câteva ore mai târziu, un alt dispozitiv exploziv a lovit un convoi american pe autostrada Nasiriyah, potrivit publicației irakiene Shafaq News.

Cu o săptămână în urmă, mai multe rachete au lovit baza aeriană Balad, situată în provincia irakiană Salahuddin, unde se află contractorii americani și o altă rachetă a lovit baza militară Victory folosită de avioanele militare americane.

Peste 10 rachete au vizat baze și zona verde fortificată din Bagdad, de când Joe Biden a preluat președinția SUA la începutul acestui an. Cel puțin 10 persoane au fost ucise, inclusiv doi contractori străini, informează publicația Defense World.

De asemenea, cel puțin trei subcontractanți străini și un subcontractant irakian au fost răniți în atacuri asupra bazei aeriene Balad. Compania americană Lockheed Martin și-a retras personalul din bază, în luna mai, pe fondul îngrijorărilor legate de siguranța personalului său.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel