Irakul lansează o operație militară de amploare împotriva ISIS

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Ministerul irakian al Apărării a anunțat că operația "Usuud Al Jazeera" ("Leii Insulei") a debutat cu acțiuni de cercetare în zonele din vestul țării.

În operație sunt implicate comandamentele "Al-Jazeera" din guvernoratele irakiene Salah ad-Din și Niniva, fiind planificate nouă direcții principale de acțiune.

În ultimele luni, atacurile militanților suspectați că aparțin "ISIS" au crescut, în special în zona dintre Kirkuk și Salah al-Din (nord) și Diyala (est), cunoscută sub numele de "Triunghiul morții".

În 2017, Irakul a anunțat victoria asupra "ISIS" prin recâștigarea tuturor teritoriilor sale estimate la aproximativ o treime din suprafața țării.

Armata irakiană a anunțat (01.02.2021) uciderea a 200 de lideri ai organizației teroriste "ISIS", în timpul acțiunilor specifice desfășurate de Forțele Armate Irakiene în anul 2020.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului pentru combaterea terorismului (afiliat forțelor armate), Sabah al-Numan, a declarat că în 2020 au fost lansate peste 300 de acțiuni contrateroriste, care au redus o mare parte dintre amenințările pe care organizația “ISIS” intenționa să le pună în aplicare în ultima perioadă.

Al-Numan a explicat că în mare măsură acțiunile "s-au bazat pe informațiile furnizate autorităților irakiene de către deținuții organizației teroriste".

Serviciul de combatere a terorismului include elita armatei irakiene, iar membrii săi sunt instruiți și înarmați de forțele militare americane din Irak.

În ultima perioadă, Forțele Armate Irakiene și-au intensificat campaniile militare de securitate pentru a identifica și distruge celulele "ISIS" în toată țara, în special după un dublu atentat sinucigaș executat de organizație în centrul capitalei Bagdad, în luna decembrie 2020, s-a soldat cu 32 de morți și 110 răniți.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel