Irak: O bază aeriană unde sunt desfăşuraţi soldaţi americani, atacată cu rachete

S.I. Catalin |
Data publicării:

Un atac cu rachete a avut drept ţintă, sâmbătă seara, o bază aeriană din Irak în care sunt prezente trupe ale coaliţiei conduse de SUA, au anunţat forţe de securitate irakiene şi un oficial al coaliţiei, transmite AFP.

Rachetele lansate din nordul Bagdadului nu au produse pagube bazei Taji, situată tot în nordul capitalei, conform informaţiilor furnizate de forţele irakiene.

Un oficial al coaliţiei militare a spus că proiectilele au căzut în afara zonei în care se află trupele coaliţiei.

Acesta este al treilea atac într-o săptămână în care sunt vizaţi soldaţi sau diplomaţi americani.

Luni, două rachete au lovit aeroportul din Bagdad, iar miercuri o altă rachetă a lovit ambasada SUA situată în Zona Verde ultra-securizată din Bagdad.

Din octombrie 2019, aproximativ 30 de atacuri au vizat soldaţi sau diplomaţi americani în Irak. În ultimele luni, atacurile s-au mai rărit.

Ca şi în cazul atacului de sâmbătă asupra bazei Taji, niciunul din atacurile împotriva intereselor americane nu a fost revendicat. Administraţia americană acuză însă facţiunile armate pro-iraniene ca fiind responsabile de aceste atacuri.

SUA au anunţat joi că îşi vor reduce prezenţa militară în Irak, la şase luni de la moartea generalului iranian Qassem Soleimani şi a locotenentului său irakian, ucişi la Bagdad în ianuarie, într-un raid comandat de preşedintele american Donald Trump.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel