Avioane rusești au transportat în Libia mercenari din Siria și sisteme Pantsir

Eduard Pascu / 26 iun 2020 / 18:49

Armata libiană a anunțat vineri, că avioanele rusești, care transportau mercenari și arme din Siria, au făcut cel puțin 11 aterizări la Baza Al-Ghardabiya din orașul Sirte, a informat presa locală.

Avioanele au transportat mercenari din Siria și șase sisteme de apărare aeriană Pantsir, precum și alte arme și muniții, potrivit armatei libiene. La 6 iunie, guvernul libian a lansat o operațiune militară - Path of Victory - pentru a elibera orașele din estul și centrul Libiei, inclusiv Sirte, Jufra, Wadi Wishka, Buerat, Jarif și Qasr Abu Haid, transmite Anadolu.

Conform datelor comandamentului american în Africa, AFRICOM, există încă 14 avioane de vânătoare MiG-29 din Rusia, precum și bombardierele Sukhoi-24 în baza aeriană Al-Jufra. Sistemele de apărare aeriană Pantsir sunt de asemenea situate la bază. Pe lângă mercenarii Wagner, la bază se află și luptători din estul Ucrainei și din Serbia.

Citește și: Rusia își schimbă strategia în Libia și îl abandonează pe Haftar. 'Moscova nu vrea să se alinieze cu cel înfrânt'

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy