Avioane rusești au transportat în Libia mercenari din Siria și sisteme Pantsir

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata libiană a anunțat vineri, că avioanele rusești, care transportau mercenari și arme din Siria, au făcut cel puțin 11 aterizări la Baza Al-Ghardabiya din orașul Sirte, a informat presa locală.

Avioanele au transportat mercenari din Siria și șase sisteme de apărare aeriană Pantsir, precum și alte arme și muniții, potrivit armatei libiene. La 6 iunie, guvernul libian a lansat o operațiune militară - Path of Victory - pentru a elibera orașele din estul și centrul Libiei, inclusiv Sirte, Jufra, Wadi Wishka, Buerat, Jarif și Qasr Abu Haid, transmite Anadolu.

Conform datelor comandamentului american în Africa, AFRICOM, există încă 14 avioane de vânătoare MiG-29 din Rusia, precum și bombardierele Sukhoi-24 în baza aeriană Al-Jufra. Sistemele de apărare aeriană Pantsir sunt de asemenea situate la bază. Pe lângă mercenarii Wagner, la bază se află și luptători din estul Ucrainei și din Serbia.

Citește și: Rusia își schimbă strategia în Libia și îl abandonează pe Haftar. 'Moscova nu vrea să se alinieze cu cel înfrânt'

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel