Confruntări armate violente între cele mai importante miliții din Tripoli și din vestul țării

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Confruntări armate violente au izbucnit, joi seară, la Tripoli, între cele mai importante miliții din capitală și vestul Libiei, Serviciul de Sprijin pentru Stabilitate respectiv Forța de Descurajare din Libia, în apropierea sediului guvernului, pentru a controla noile sedii ale instituțiilor statului.

Confruntările au izbucnit după ce elemente ale Forței de Descurajare condusă de Abdel Raouf Kara au închis strada Sikka, care duce spre sediul guvernului, fapt care a determinat Serviciul de Sprijin pentru Stabilitate să intervină în forță.

Conform înregistrărilor video din timpul confruntărilor, milițiile au folosit tot felul de arme, după ce au desfășurat zeci de vehicule militare pe străzile adiacente.

Canalul local 218 a relatat că Serviciul de Sprijin pentru Stabilitate, condus de Abdul Ghani al-Kikli, poreclit "Ghaniwa", care a fost fondat de fostul prim-ministru Fayez al-Sarraj înainte de plecarea sa de la putere, a reușit să preia controlul noului sediu al ministrului de interne, iar surse locale s-au referit la amestecul liderilor militari din Tripoli, Misurata și Al-Zawiya în încercarea de a opri aceste confruntări.

După ce și-au asumat atribuțiile în martie 2021, actualele autorități au tăcut în legătură cu confruntările dese care izbucnesc din când în când între milițiile armate din orașele din vestul Libiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel