Războiul din Libia: Milițiile lui Haftar și mercenarii ruși din Wagner Group încalcă acordul de încetare a focului

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Mercenari Wagner în Libia
Mercenari Wagner în Libia

Armata libiană a informat, pe 26 aprilie, că a monitorizat mișcările militare ale unui convoi armat aparținând generalului Khalifa Haftar, în zona Shweref, la sud-est de Tripoli. Anunțul a fost publicat de Centrul de presă al Operației "Burkan Al Radbi" ("Vulcanul furiei") pe pagina sa de Twitter.

În comunicat s-a precizat că în coloana militară, sprijinită de mercenari ruși, au fost identificate 62 de vehicule militare, 3 camioane cu muniții și două sisteme de apărare aeriană mobile "Pantsir S1" amplasate pe un șasiu de camion fabricat în Germania.

Comunicatul a menționat că această desfășurare reprezinta "o contradicție și o încălcare a Acordului 5+5 de încetare a focului semnat la Geneva la sfârșitul lunii octombrie 2020".

Pe 13 februarie 2021, armata libiană a anunțat că avioane de luptă aparținând mercenarilor din compania rusească "Wagner", care susține milițiile lui Khalifa Haftar, au fost observate deasupra orașului Al-Jufra (la sud-est de Tripoli).

Comentariul autorului: Aceste evoluții au coincis cu decizia prim-ministrului libian interimar Abdel Hamid Al-Dabaiba de a amâna o vizită în estul țării, care era programată pentru luni, 26 aprilie 2021. Amânarea evidențiază diviziunea continuă între cele două tabere, dintre care una se află în capitala, Tripoli, în vestul țării, iar cealaltă în Benghazi, în est.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel