Baza Al-Jufra din Libia găzduiește aeronave rusești și mercenari Wagner, susține Comandamentul AFRICOM

Eduard Pascu / 23 iun 2020 / 21:20

Baza aeriană Al-Jufra, care a fost capturată de miliția comandantului de război Khalifa Haftar în 2017, încă găzduiește aeronave rusești și mercenari Wagner.

Conform datelor comandamentului american în Africa, AFRICOM, există încă 14 avioane de vânătoare MiG-29 din Rusia, precum și bombardierele Sukhoi-24 în baza aeriană Al-Jufra. Sistemele de apărare aeriană Pantsir sunt de asemenea situate la bază. Pe lângă mercenarii Wagner, la bază se află și luptători ucraineni și sârbi.

De asemenea, Haftar aduce mercenari străini recrutați din țări africane precum Sudan și Ciad în baza aeriană. Aici urmează un scurt antrenament înainte de expedierea lor pentru a lupta împotriva armatei libiene din vestul țării. Se crede că Rusia are intenția de a stabili o bază militară în Al-Jufra, o bază navală în Sirte și intenția de a prelua Aeroportul Internațional Ghardabiya.

Se crede că administrația Putin încearcă să facă același lucru în Libia, așa cum a făcut și în Siria, instituind o bază navală în Tartus și o bază aeriană în Latakia.

Potrivit generalului de brigadă al US Marine Corps, Bradford J. Gering, comandant al AFRICOM, Moscova încearcă să înconjoare țările europene, desfășurând rachete de lungă durată în vestul Rusiei și stabilind baze militare în estul și sudul Mediteranei.

Citește și: Statele Unite combat minciunile Moscovei. Pentagonul aduce noi dovezi ale prezenţei avioanelor ruseşti în Libia

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy