Mahmoud al-Werfalli, ”mâna dreaptă” a mareșalului Khalifa Haftar, ucis într-o acțiune a forțelor speciale

Eduard Pascu |
Data publicării:
Khalifa Haftar si Mahmoud al-Werfalli Sursa foto: Twitter/Libia Observer
Khalifa Haftar si Mahmoud al-Werfalli Sursa foto: Twitter/Libia Observer

Militarul libian Mahmoud al-Werfalli, vizat de două mandate de arestare de către Curtea Penală Internaţională (CPI), a fost împuşcat mortal miercuri în timp ce se afla în maşina sa la Benghazi (estul Libiei), a anunţat o sursă de securitate, relatează AFP.

Acest membru al forţelor loiale mareşalului Khalifa Haftar, lider de facto în estul Libiei şi al autoproclamatei Armate Naţionale Libiene (ANL), a fost ''ucis împreună cu vărul său de bărbaţi înarmaţi şi neidentificaţi care au deschis focul asupra maşinii sale (...) în centrul oraşului Benghazi'', a declarat sursa citată, sub rezerva anonimatului, transmite Agerpres.

Răniţi grav, Al-Werfalli şi vărul său au decedat la sosirea la Centrul medical din Benghazi, situat lângă locul atacului, potrivit unei alte surse de securitate.

Al-Werfalli a fost acuzat de Curtea Penală Internaţională de ''crime de război, tortură, tratament crud, crime împotriva umanităţii şi alte crime'', notează AFP.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel