Aviația britanică a bombardat tabere ale Statului Islamic aflate pe teritoriul Irakului

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Pentru a doua oară în acest an, avioane de luptă Typhoon ale Royal Air Force (RAF) au executat atacuri, cu bombe ghidate Paveway IV, asupra unor locații din Irak, în care se aflau militanți ai Statului Islamic (Daesh), a informat astăzi RAF.

Loviturile aeriene au avut loc joi, 11 februarie, și au fost executate de două aeronave Typhoon FGR4 care au bombardat, în nordul Irakului, două tabere Daesh dispersate pe malurile râului Tigru, lângă orașul Bayji.

Potrivit RAF, în baza verificările premergătoare atacului, s-a stabilit că în zonele vizate pentru atac, nu erau civili, a căror viață ar fi fost pusă în pericol. Observarea ulterioară a locațiilor bombardate a confirmat că misiunea a fost un succes.

Misiunile RAF sunt executate în sprijinul forțelor de securitate irakiene, pentru a preveni reapariția a mișcării teroriste Daesh pe teritoriul Irakului.

Prima misiune din acest an a RAF a fost executată pe 24 ianuarie, când două avioane Typhoon au bombardat două peșteri cu militanți Daesh, aflate la aproximativ 15 km nord de același oraș Bayji.

Loviturile aeriene britanice fac parte din Operația Shader, prin care Marea Britanie își aduce contribuția la intervenția militară împotriva Daesh, condusă de SUA.

Din 2014 și până în ianuarie 2019, RAF a executat peste 1700 de atacuri aeriene, neutralizând peste 4300 de luptători Daesh în Siria și Irak, Marea Britanie fiind pe locul doi după SUA ca număr de lovituri aeriene. În plus, cu ajutorul RAF au fost furnizate ajutoare umanitare în valoare de 230 milioane lire sterline.

Operația  Shader, din punctul de vedere al întrebuințării aviației, este considerată cea mai intensă misiune de zbor, pe care RAF a întreprins-o în ultimii 25 de ani. Costul operației ajunsese în februarie 2019 la 1,75 miliarde lire sterline.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel