Turcia avertizează Egiptul că o intervenție militară în Libia este ilegală

Tudor Curtifan / 17 iul 2020 / 17:34

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că acţiunile Egiptului în Libia şi sprijinul său pentru forţele mareşalului Khalifa Haftar sunt ilegale, relatează Reuters.

Erdogan a răspuns unei întrebări privind posibila intervenţie a Egiptului în conflictul din Libia, unde Ankara a ajutat administraţia de la Tripoli recunoscută internaţional să forţeze aşa-numita Armată Naţională Libiană a lui Haftar să renunţe la ofensiva pentru cucerirea capitalei, amintește și agenția Agerpres.

Preşedintele Abdel-Fattah al-Sisi a declarat joi că Egiptul nu va rămâne nepăsător în faţa oricărei ameninţări directe la securitatea ţării sale sau a Libiei, după ce parlamentarii aliaţi cu mareşalul Khalifa Haftar i-au cerut liderului de la Cairo să intervină militar în conflictul militar din Libia.

Haftar este susţinut de Egipt, Emiratele Arabe Unite şi Rusia, în timp ce guvernul naţional de uniune este sprijinit de Turcia şi Qatar.

Combatanţi aliaţi cu guvernul de uniune au recâştigat recent controlul asupra câtorva zone de lângă Tripoli, dejucând campania lui Haftar de a cuceri oraşul.

Libia este încă pradă haosului declanşat după prăbuşirea regimului lui Muammar Gaddafi, în 2011. Din aprilie 2019 şi până în prezent conflictul s-a soldat cu sute de morţi, dintre care numeroşi civili, şi a forţat peste 200.000 de oameni la exod.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy