Turcia avertizează Egiptul că o intervenție militară în Libia este ilegală

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că acţiunile Egiptului în Libia şi sprijinul său pentru forţele mareşalului Khalifa Haftar sunt ilegale, relatează Reuters.

Erdogan a răspuns unei întrebări privind posibila intervenţie a Egiptului în conflictul din Libia, unde Ankara a ajutat administraţia de la Tripoli recunoscută internaţional să forţeze aşa-numita Armată Naţională Libiană a lui Haftar să renunţe la ofensiva pentru cucerirea capitalei, amintește și agenția Agerpres.

Preşedintele Abdel-Fattah al-Sisi a declarat joi că Egiptul nu va rămâne nepăsător în faţa oricărei ameninţări directe la securitatea ţării sale sau a Libiei, după ce parlamentarii aliaţi cu mareşalul Khalifa Haftar i-au cerut liderului de la Cairo să intervină militar în conflictul militar din Libia.

Haftar este susţinut de Egipt, Emiratele Arabe Unite şi Rusia, în timp ce guvernul naţional de uniune este sprijinit de Turcia şi Qatar.

Combatanţi aliaţi cu guvernul de uniune au recâştigat recent controlul asupra câtorva zone de lângă Tripoli, dejucând campania lui Haftar de a cuceri oraşul.

Libia este încă pradă haosului declanşat după prăbuşirea regimului lui Muammar Gaddafi, în 2011. Din aprilie 2019 şi până în prezent conflictul s-a soldat cu sute de morţi, dintre care numeroşi civili, şi a forţat peste 200.000 de oameni la exod.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel