Trump denunță invazia Irakului: 'Nu a spus Powell că Saddam deține arme de distrugere în masă? Și am plecat la război'

Tudor Curtifan / 07 iun 2020 / 21:16
Photo source: US Army
Photo source: US Army

Donald Trump i-a răspuns lui Colin Powell, fostul secretar de stat american şi şef al Statului major general.

Donald Trump a afirmat pe o rețea de socializare că generalul Colin Powell este „responsabil că a târât America în dezastruoasele războaie din Orientul Mijlociu”, atacând argumentele lui Powell cu privire la deținerea de arme de distrugere în masă de către Irak.

Replica lui Trump vine după ce generalul Colin Powell, care este republican, a afirmat că va vota pentru candidatul democrat Joe Biden la alegerile prezidenţiale din noiembrie din SUA.

Powell l-a criticat în termeni duri pe Donald Trump, precizând că Trump „deviază" de la Constituţia SUA şi „devine periculos pentru democraţie şi pentru ţară".

În replică, Donald Trump a transmis pe pagina sa de Facebook că îl consideră pe Powell „rigid”, la fel ca „Sleepy Joe”, apelativul cu care actualul președinte se adresează contracandidatului său Joe Biden. Trump l-a acuzat pe Powell că a „târât” SUA în războaiele din Orientul Mijlociu și a amintit poziția lui Powell cu privire la faptul că Irakul ar fi deținut arme de distrugere în masă.

Statele Unite ale Americii au invadat Irakul în 2003 folosindu-se de justificare potrivit căreia fostul dictator Saddam Hussein ar fi deținut arme de distrugere în masă, teorie care nu s-a putut confirma ulterior.

Trump a făcut referire la o lungă prezentare în fața Consiliului de Securitate al ONU, în 5 februarie 2003, când Collin Powell a prezentat dosarul Statelor Unite cu privire la armele de distrugere în masă pe care Irakul le-ar fi deținut.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy