Războiul din Libia: Zeci de cadavre găsite în gropi comune în orașul Tarhuna

Eduard Pascu / 11 iun 2020 / 19:12

Forțele GNA anunță că în orașul Tarhuna, ultima fortăreață a trupelor mareșalului Khalifa Haftar, au fost găsite mai multe gropi comune.

„Până acum, două corpuri au fost exhumate. Zona este plină de cadavre. Credem că există 10-12 corpuri în groapă. Vorbim despre cinci sau chiar mai multe gropi comune", a declarat pentru agenția Anadolu, Lutfi Tevfik Misrati, șeful biroului care se ocupă cu perosanele dispărute. Autoritățile vor efectua autopsiile, identificarea victimelor și vor asigura înmormântarea lor, a adăugat el.

Oficialii organizației Semiluna Roșie au declarat că a fost deschisă o anchetă și au solicitat sprijinul parchetului militar.

Ministrul de Interne Fathi Bashagha a anunțat că, potrivit rapoartelor inițiale, milițiile loiale mareșalului Haftar au dat foc unor prizonieri în containere iar alte câteva zeci au fost îngropați de vii.

Forțele de securitate libiene au documentat „crime împotriva umanității” comise de milițiile loiale lui Haftar în orașul Tarhuna, a spus Bashagha pe contul de social media al operațiunii Volcano of Rage.

Libia a anunțat că a găsit 106 cadavre, inclusiv femei și copii, într-un spital din Tarhuna, la scurt timp după ce orașul a fost eliberat. Conform evaluărilor inițiale, victimele fuseseră executate.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Amin al-Hashemi, a declarat că pe majoritatea corpurilor au fost identificate semne de tortură.

Citește și: Încă un oraș strategic a fost eliberat de sub ocupația forțelor Haftar

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy