Încă un oraș strategic a fost eliberat de sub ocupația forțelor Haftar

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata libiană a eliberat, vineri, orașul strategic Tarhuna de sub ocupația milițiilor loiale lui Khalifa Haftar.

"Forțele noastre scotocesc orașul, dar nu se vede nicio rezistență a milițiilor loiale lui Haftar după retragerea lor de acolo", a declarat Mustafa al-Majei, un purtător de cuvânt al operațiunii Burkan Al-Ghadab (Vulcan of Rage), transmite agenția Anadolu.

Al-Majei a adăugat că „după recucerirea orașului Tarhuna, vom activa direcția de securitate națională din oraș împreună cu celelalte servicii de securitate de acolo. Acest lucru va avea loc în coordonare cu Ministerul de Interne", a menționat el.

Tarhuna a fost un punct important pentru liniile de aprovizionare pentru milițiile Haftar care se aflau la Baza Aeriană Al-Jufra.

Armata libiană a anunțat joi eliberarea completă a capitalei Tripoli și că forțele sale se deplasau pentru a elibera Tarhuna, ultimul bastion pentru Haftar din vestul Libiei.

Citește și: Rusia are noi interese strategice în Libia. Generalul Gregory Hadfield: Avioanele aduse din Siria, suport militar pentru mercenarii din Grupul Wagner

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel