Peste o sută de cadavre au fost descoperite în gropile comune din Tarhuna

Eduard Pascu |
Data publicării:

Peste o sută de cadavre, inclusiv femei și copii, au fost descoperite în gropile comune din Tarhuna după ce forțele armate GNA au preluat controlul orașului.

Vinerea trecută, forțele armate ale Guvernului Acordului Național, recunoscut de ONU, au recucerit orașul Tarhuna. Imaginile erau de coșmar. Crimele împotriva umanității, comise de milițiile loiale mareșalului Khalifa Haftar, puteau fi întânite în orice colț al orașului. Din acest motiv, autoritățile au început să caute persoanele dispărute. Nu după mult timp, în spitalul din oraș, au fost găsite trupurile a 106 femei și copii care, conform agenției Anadolu, se pare că au fost executați. 

Căutările au fost extinse, iar ieri, pe un teren viran din oraș au fost descoperite peste opt gropi comune. În urma cercetărilor, din aceste gropi au fost extrase 150 de cadavre, inclusiv femei și copii. 

Ministrul de interne din Guvernul Acordului Național a declarat că mai mulți prizonieri au avut parte de o moarte cruntă după ce au fost închiși în niște containere unde au fost incendiați. Alții au fost legați la mâini și la picioare și au fost îngropați de vii. Autoritățile au declanșat o anchetă pentru a se stabili care a fost cauza și data deceselor în cazul persoanelor descoperite în gropile comune. 

La anchetă participă și Biroul pentru Persoane Dispărute. De la începutul luptelor mii de persoane sunt semnalate ca dispărute.

Citește și: Dronele turcești au distrus cel puțin 23 de sisteme ruseşti Pantsir-S1, în timpul conflictelor militare din Siria și Libia

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel