ONU anunță că s-a ajuns la un acord pentru reluarea discuțiilor și încetarea focului în Libia

Eduard Pascu / 02 iun 2020 / 09:16

Mareșalul Khalifa Haftar, comnadantul forțelor LNA a fost de acord cu reluarea discuțiilor de încetare a focului, a anunțat misiunea de sprijin a Organizației Națiunilor Unite în Libia (UNSMIL).

"Națiunile Unite salută părțile din Libia care au acceptat reluarea discuțiilor în format 5 + 5 ale Comisiei Militare comune", a transmis UNSMIL într-un mesaj postat pe Twitter. "Părțile au convenit să discute pe fondul „apelurilor libienilor care doresc să aibă o viață demnă și sigură cât mai curând posibil”, se mai arată în postare, transmite agenția Anadolu.

"Se speră ca toate părțile naționale și internaționale implicate în problema libiană să răspundă apelurilor poporului libian să pună capăt războiului și că negocierile în format 5 + 5 să pună bazele pentru încetarea definitivă a focului", se mai spune în mesajul UNSMIL.

În urma eliminării lui Muammar Gaddafi, în 2011, a fost fondat un nou guvern (Guvernul Acordului Național), în 2015, în cadrul unui acord politic condus de ONU.

Guvernul libian a fost atacat de forțele Haftar din aprilie 2019, iar luptele între cele două tabere s-au soldat cu peste 1.000 de morți și sute de mii de strămutați. Forțele mareșalului Haftar sunt susținute de Emiratele Arabe Unite, Egipt și Rusia. 

Citește și: Întâlnire între liderii milițiilor din Libia

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy