Libia vrea anchetarea crimelor din Tarhuna de Curtea Penală Internațională

Eduard Pascu |
Data publicării:

Duminică, ministrul de externe al Libiei a cerut Consiliului de Securitate al ONU să trimită la Curtea Penală Internațională documentele despre gropile comune descoperite în orașul Tarhuna.

Potrivit unei postări a ministrului de Externe, Mohamed Siala, pe contul de Facebook, acesta trimis o scrisoare Consiliului de Securitate al ONU. El a spus că au fost găsite 11 gropi comune, în care unii oameni, inclusiv femei și copii, au fost îngropați de vii, în Tarhuna, oraș eliberat de sub ocupația milițiilor loiale lui Haftar, transmite agenția Anadolu.

În scrisoarea sa, Siala a cerut instanței de la Haga să declanșeze o anchetă pentru identificarea autorilor crimelor comise în Tarhuna.

"De data aceasta, Consiliul de Securitate al ONU trebuie să adopte o poziție hotărâtă împotriva atrocităților comise de milițiile Haftar. Acestea ar putea fi considerate crime împotriva umanității", a spus el.

Citește și: Peste o sută de cadavre au fost descoperite în gropile comune din Tarhuna

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel