Important lider ISIS, ucis într-un raid aerian al coaliției internaționale

Eduard Pascu |
Data publicării:

Guvernul irakian a anunțat că liderul ISIS din Irak a fost ucis în urma unor bombardamente aeriene care au avut loc în estul Siriei.

Conform unei declarații a Serviciului de informații irakian pentru combaterea terorismului, Mu'taz al-Jubouri a fost ucis într-un raid aerian al forţelor coaliţiei internaţionale în provincia Deir ez-Zour din Siria, transmite agenția Anadolu.

Atacul aerian a fost realizat de coaliția internațională condusă de SUA folosind informații furnizate de Irak. În cadrul grupării Statul Islamic, al-Jabouri era cunoscut drept „guvernatorul Irakului”. Acesta se recomanda ca „liderul grupării Daesh (n.r. - ISIS) pentru afacerile provinciilor și responsabil de planificarea și coordonarea operațiunilor teroriste externe.”

La sfârșitul anului 2017, Bagdadul a declarat că nu mai există nicio prezență Daesh în Irak. Cu toate acestea, grupul terorist menține încă o prezență în zonele rurale din Anbar, Diyala, Kirkuk, Saladin și Mosul.

Armata irakiană continuă să efectueze frecvent operațiuni împotriva grupului în diferite părți ale țări.

Citește și:  SUA au reluat operațiunile militare comune de luptă cu Irakul

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel