SUA au reluat operațiunile militare comune de luptă cu Irakul

Tudor Curtifan |
Data publicării:

SUA au reluat operaţiunile militare comune cu Irakul, întrerupte după moartea generalului iranian Qassem Soleimani, ucis la începutul lui ianuarie într-o lovitură aeriană americană la Bagdad.

Doi responsabili militari americani, citaţi de cotidianul New York Times, sub acoperirea anonimatului, afirmă că Pentagonul dorea să reia cât mai repede, alături de armata irakiană, lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (ISIS) pentru ca aceasta să nu profite de situaţie.

Pentagonul a refuzat să comenteze informaţia.

La iniţiativa Washingtonului, operaţiunile comune între cele două ţări au fost întrerupte pe 5 ianuarie, respectiv la două zile de la lovitura americană asupra generalului Soleimani, în apropiere de aeroportul din Bagdad, amintește Agerpres.

Parlamentul irakian a cerut în aceeaşi zi guvernului expulzarea trupelor americane din ţară.

O scrisoare trimisă din greşeală din SUA a creat confuzie a doua zi privind o eventuală retragere a celor peste 5.000 de soldaţi americani desfăşuraţi în Irak.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel