Forțele GNA continuă asediul asupra bazei aeriene al-Watiya

Eduard Pascu |
Data publicării:

Armata Guvernului Acordului Național, recunoscut de ONU, a desfășurat 24 de bombardamente aeriene, ca parte a unei ofensive masive care vizează capturarea bazei aeriene al-Watiya, au declarat surse oficiale, transmite agenția Anadolu. 

Muhammed Kununu, purtătorul de cuvânt al guvernului, a declarat că două sisteme de lansare a rachetelor, diferite vehicule blindate și depozite de muniții au fost distruse în operațiunile lansate asupra bazei încă de ieri dimineață.

Forțele guvernamentale libiene au lansat în zorii zilei de marți o amplă operațiune militară pentru eliberarea bazei aeriene al-Watiya, situată la sud-vest de capitala Tripoli și controlată de miliții loiale mareșalului Khalifa Haftar.

Al-Watiya este considerată o bază aeriană cheie fiind pe locul doi după Aeroportul Mitiga. Baza a fost capturată de forțele Haftar în august 2014 și a fost folosită ca sediu pentru operațiuni occidentale.

Armata libiană a obținut recent victorii împotriva milițiilor Haftar, care sunt susținute de Franța, Rusia, Emiratele Arabe Unite și Egipt.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel