Forțele GNA continuă asediul asupra bazei aeriene al-Watiya

Eduard Pascu / 06 mai 2020 / 08:44

Armata Guvernului Acordului Național, recunoscut de ONU, a desfășurat 24 de bombardamente aeriene, ca parte a unei ofensive masive care vizează capturarea bazei aeriene al-Watiya, au declarat surse oficiale, transmite agenția Anadolu. 

Muhammed Kununu, purtătorul de cuvânt al guvernului, a declarat că două sisteme de lansare a rachetelor, diferite vehicule blindate și depozite de muniții au fost distruse în operațiunile lansate asupra bazei încă de ieri dimineață.

Forțele guvernamentale libiene au lansat în zorii zilei de marți o amplă operațiune militară pentru eliberarea bazei aeriene al-Watiya, situată la sud-vest de capitala Tripoli și controlată de miliții loiale mareșalului Khalifa Haftar.

Al-Watiya este considerată o bază aeriană cheie fiind pe locul doi după Aeroportul Mitiga. Baza a fost capturată de forțele Haftar în august 2014 și a fost folosită ca sediu pentru operațiuni occidentale.

Armata libiană a obținut recent victorii împotriva milițiilor Haftar, care sunt susținute de Franța, Rusia, Emiratele Arabe Unite și Egipt.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy