Forțele Guvernului Acordului Național au declanșat ofensiva asupra Bazei Aeriene Al-Watiya

Eduard Pascu |
Data publicării:

Forțele Guvernului Acordului Național au lansat azi dimineață o amplă operațiune militară pentru eliberarea Bazei Aeriene Al-Watiya, situată la sud-vest de capitala Tripoli și controlată de miliții loiale mareșalului Khalifa Haftar, transmite agenția Anadolu care citează o sursă militară.

Sursa guvernamentală a declarat că artileria grea a armatei libiene a deschis calea forțelor terestre pentru a lansa o ofensivă la sol asupra bazei.

Vineri, forțele Guvernului Acordului Național au efectuat cinci bombardamente aeriene asupra bazei. Al-Watiya este considerată o bază aeriană cheie și este pe locul doi după la Aeroportul Mitiga. Acesta a fost capturată în august 2014 de către forțele mareșalului Haftar și a fost folosită ca sediu pentru operațiuni occidentale.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat luni, într-un discurs televizat, că „o veste bună din Libia va sosi în curând", subliniind că „securitatea, siguranța și prosperitatea Libiei și a poporului său este cheia stabilității în întreaga regiune nord-africană și mediteraneană." Erdogan a declarat că Turcia este hotărâtă să sprijine în continuare guvernul legitim al Libiei pentru a transforma zona într-o regiune de pace. El a mai spus că cu ajutorul oferit de Turcia pentru guvernul legitim forțele Haftar pierd teren. Armata libiană a obținut recent victorii împotriva milițiilor Haftar, care sunt susținute de Franța, Rusia, Emiratele Arabe Unite și Egipt.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel