Forțele Guvernului Acordului Național au declanșat ofensiva asupra Bazei Aeriene Al-Watiya

Eduard Pascu / 05 mai 2020 / 14:11

Forțele Guvernului Acordului Național au lansat azi dimineață o amplă operațiune militară pentru eliberarea Bazei Aeriene Al-Watiya, situată la sud-vest de capitala Tripoli și controlată de miliții loiale mareșalului Khalifa Haftar, transmite agenția Anadolu care citează o sursă militară.

Sursa guvernamentală a declarat că artileria grea a armatei libiene a deschis calea forțelor terestre pentru a lansa o ofensivă la sol asupra bazei.

Vineri, forțele Guvernului Acordului Național au efectuat cinci bombardamente aeriene asupra bazei. Al-Watiya este considerată o bază aeriană cheie și este pe locul doi după la Aeroportul Mitiga. Acesta a fost capturată în august 2014 de către forțele mareșalului Haftar și a fost folosită ca sediu pentru operațiuni occidentale.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat luni, într-un discurs televizat, că „o veste bună din Libia va sosi în curând", subliniind că „securitatea, siguranța și prosperitatea Libiei și a poporului său este cheia stabilității în întreaga regiune nord-africană și mediteraneană." Erdogan a declarat că Turcia este hotărâtă să sprijine în continuare guvernul legitim al Libiei pentru a transforma zona într-o regiune de pace. El a mai spus că cu ajutorul oferit de Turcia pentru guvernul legitim forțele Haftar pierd teren. Armata libiană a obținut recent victorii împotriva milițiilor Haftar, care sunt susținute de Franța, Rusia, Emiratele Arabe Unite și Egipt.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy