Forțele GNA au declanșat ofensiva asupra regiunilor Qarizma și Ahya al-Barriya

Eduard Pascu / 28 mai 2020 / 10:52

Forțele armate ale Guvernului Acordului Național au declanșat în această dimineață o ofensivă asupra regiunilor Qarizma și Ahya al-Barriya situate la sud de capitala Tripoli.

Armata libiană a anunțat că deja au fost distruse 10 vehicule blindate aparținând milițiilor loiale mareșalului Khalifa Haftar. Unitățile armatei au „curățat” regiunile Qarizma și Ahya al-Barriya, situate la sud de Tripoli care erau controlate de milițiile loiale lui Haftar, într-o „măsură semnificativă”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, colonelul Mohammed Gununu, transmite Anadolu.

După ce a recuperat baza aeriană Al-Watiya situată în vestul Libiei, considerată punct strategic pentru forțele Haftar, armata GNA a continuat operațiunile împotriva milițiilor.

Unitățile armatei au înconjurat orașul Tarhuna, care este folosit ca bază militară și de aprovizionare pentru milițiile loiale lui Haftar. Unele grupări au fost nevoite să se retragă de pe fronturile din sudul orașului Tripoli. Această mișcare a oferit trupelor GNA posibilitatea de a recuceri localitățile Hamzah, Yarmuk și As-Sawarih, dar și să preia controlul asupra bazei militare Al Tekbali.

După ce armata libiană a eliberat sudul capitalei Tripoli, mercenarii s-au îmbarcat în avioane de pe aeroportul Bani Walid spre o destinație necunoscută.

Citește și: O nouă ofensivă împotriva lui Haftar? Expert militar: „Turcia a decis să meargă până la capăt”

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy