Un sistem rusesc Pantsir a fost distrus într-un atac cu drone în Libia

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Un sistem rusesc Panstsir care făcea parte din apărarea milițiilor care luptă pentru mareșalul Khalifa Haftar a fost distrus în urma unui atac cu drone.

Incidentul a avut loc în cursul acestui weekend. Potrivit publicației Daily Sabah, sistemul fusese livrat recent din Emiratele Arabe Unite. Atacul a avut loc la Baza Aeriană al-Watiya din Libia.

Sursa citată nu precizează ce drone au distrus sistemul, dar cel mai probabil e vorba de drone ale Turciei.

Muhammed Kununu, purtător de cuvânt al Guvernului Acordului Naţional (GNA) a confirmat faptul că Armata libiană a distrus un sistem Pantsir al trupelor lui Haftar.

Amintim că nu este primul sistem Pantsir distrus în Libia. DefenseRomania anunța anul trecut, în noiembrie, că trupele GNA au distrus unul dintre sistemele de apărare aeriană Pantsir, fabricate în Rusia.

Libia se află în criză încă de la răsturnarea dictatorului Muammar Gaddafi în 2011 și se confruntă cu un sângeros război civil între Guvernul Acordului Național, recunoscut de ONU și milițiile LNA conduse de mareșalul Haftar.

Turcia susține GNA în sprijinul căruia desfăşoară militari, iar în privinţa Rusiei există suspiciuni, negate de aceasta, că îl sprijină pe Haftar cu arme, bani şi mercenari.

Mareşalul Haftar este susţinut şi de Arabia Saudită, Egipt şi Emiratele Arabe Unite.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel